В Женева Кери пристигна с мисия за укрепване на примирието в Сирия

610
В Женева Кери пристигна с мисия за укрепване на примирието в Сирия
Снимка: БГНЕС

Държавният секретар на САЩ Джон Кери пристигна в Женева в опит за укрепване на нестабилното частично примирие в Сирия в разговори със специалния представител на ООН за Сирия Стафан де Мистура и с външните министри на Саудитска Арабия и Йордания.
Резолюцията на Съвета за сигурност призовава за пълно примирие, обхващащо територията на цялата страна, както и цялата страна да бъде достъпна за хуманитарна помощ. Очевидно това не се случва, каза Кери в началото на срещата си с йорданския външен министър Насер Джудех веднага след пристигането си в Швейцария снощи.
Американският държавен секретар подчерта, че се надява на сътрудничеството на Русия за Сирия, както и, че сирийският президент Башар Асад ще се вслуша в Москва. Кери поиска в телефонен разговор от руския си колега Сергей Лавров да съдейства за ограничаване на насилието в Сирия, особено около град Алепо. Самият Лавров не се очаква на преговорите в Женева.
Междувременно държавната агенция на Сирия САНА съобщи, че терористи продължават обстрела на жилищните райони на Алепо. През последните 10 дни са загинали над 250 жители на града.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com