Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Въоръжената опозиция напусна още един район на Дамаск

15 май 2017, 20:47 часа • 5063 прочитания

Последната група опозиционни бойци напусна промишления район Кабун в източната част на Дамаск, съобщи губернаторът на едноименната провинция Бишр ас Сабан.

„Районът на Кабун е напълно освободен след приключване на втория и последен етап от евакуацията на въоръжените групировки“, заяви губернаторът, цитиран от агенция САНА. В момента се извършва разминиране на района.

По данни на САНА днес 1345 въоръжени опозиционери напуснаха предградието на сирийската столица. Вчера това направиха 2289 души, включително 1058 въоръжени лица.

Въоръжените групировки, обкръжени в Кабун, решиха да капитулират в събота, след като правителствената армия блокира подземните тунели, свързващи този район с региона Източна Гута, който също се намира в околностите на Дамаск.

Кабун е в ръцете на въоръжената опозиция от 2012 година, тя го използва са обстрели с миномети на жилищните квартали на Дамаск. Десетки мирни жители станаха жертви на тези обстрели.

По-рано този месец 1400 бойци напуснаха двете северни предградия на столицата Барза и Тишрин. Очаква се следващата точка на локалното примирие да стане палестинския лагер Ярмук в южната чат на Дамаск.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес