X
 
 

Започна разследване за изчезването на ръководителя на Интерпол

878 0
Започна разследване за изчезването на ръководителя на Интерпол
Френската полиция е започнала разследване за „изчезване при обезпокоителни обстоятелства“ на Мън Хунвей, съобщиха френски медии.

64-годишният президент на Интерпол е в неизвестност от 29 септември, когато се е върнал в родината си Китай, съобщават съдебни източници, цитирани от френските медии.

Полицията е разпитала съпругата на Мън Хунвей, която е подала сигнала за изчезването му. Шефът на Интерпол е живеел със семейството си в Лион, където се намира центърът на организацията.

Президентът на Интерпол изчезна

Френската полиция разследва изчезването на президента на Интерпол Мън Хунвей. Хунвей е бивш зам.-министър. Той е изчезнал в родната с...

Според в. „Монд“ най-вероятната хипотеза на разследването е отвличане и временно укриване на Мън от китайските власти за вътрешнополитическо разчистване на сметки и уронване на престижа и кариерата му. Изданието припомня няколко подобни случая с фигури от китайската диаспора, изчезнали временно при подобни обстоятелства.

Видна фигура на Китайската комунистическа партия и бивш заместник-министър на сигурността, Мън Хунвей пое преди две години ръководния пост на Интерпол след французойката Мирей Балестрази.

Избирането му предизвика критиките на правозащитни организации, които обвиняват китайските власти в използване на Интерпол за арестуване на дисиденти, обвинявани в корупция и измами.

От Интерпол не коментират случая.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
5-те ЗОДИИ с най-труден характер
5-те ЗОДИИ с най-труден характер

Има зодии, с които много трудно можеш да се разбереш, заради това как се отнасят към другите, какъв характер имат и пр. Това е кратка класация на зодиите,...