Пет заглавия, които да не пропускате преди Хелоуин

5203
Пет заглавия, които да не пропускате преди Хелоуин
Снимка: Epic Drama

Мърдок, Парижка полиция 1900 г., Подводницата,  Сингапурска хватка в 1940-те, Кристин Кийлър в 1960-те

Два епични сериала от времето на Втората Световна Война – „Подводницата“ с Том Влашиха (Game of Thrones, Stranger Things) и „Сингапурска хватка“ с любимия Чарз Данс (Game of Thrones, Alien) – и небивал маратон на всички специални епизоди на „Криминалните случаи на Мърдок“ за Хелоуин.

За всички, които искат да си припомнят Джеймс Нортън (Happy Valley, Little Women) като лекарят-набеден-за-елитен-сводник в Лондон от 1960-те – „Процесът срещу Кристин Кийлър“ e всяка събота… Добре е да видите всичко това. Преди края на октомври.

По Epic Drama.

Криминалните случаи на Мърдок: специални Хелоуин епизоди

Маратон: понеделник, 31 октомври, от 17:30 часа

„Знаем какво направихте миналата есен“ е заглавието на специалния епизод. Може пък и да не знаете, но тази есен Epic Drama ще надмине себе си.

На Хелоуин стари слухове за клоун, тероризиращ гимназисти, стават реалност, когато млада жена е намушкана до смърт пред погледа на любимия си. Мърдок интервюира оцелелия, но историята му не съвпада с резултатите от аутопсията на Харт; година по-рано Луиз Чери пише за клоун, който заговаря ученици и ги кара да се срамуват за романтичните си връзки, което довежда до едно самоубийство. Мърдок обсъжда случая с Огдън, която смята, че убиецът - мотивиран от пуритански убеждения - е проявил милост, за да може оцелелият даразпространява ужасяващата история. Въздържанието на убиеца обаче не трае дълго... малко по-късно клоунът убива отново.

И това е само в тазгодишния специален Хелоуин епизод – от най-новия сезон на „Криминалните случаи на Мърдок“, който ще покажем още в петък, 28 октомври, в 20:30 часа. В понеделник, 31 октомври, обаче, още от 17:30 часа започва невиждан маратон на всички специални епизоди за Хелоуин на Мърдок откакто свят светува… или поне откакто сериалът прави специални Хелоуин епизоди.

Видео „Всички призрачни епизоди, събрани на едно място“

Парижка полиция - 1900 г.

Всеки понеделник в 22:00, Финал: 24 октомври от 22:00, повторение: 25 октомври от 22:50

Брой епизоди: 8 x 60 мин.

Оригинално заглавие: Paris Police 1900

Ако Хелоуин сам по себе си не ви докарва до такъв възторг, имаме доволно мрачен сериал на ръба на 19-ти и 20-ти век, с качество на продукцията, каквото може да даде един от най-квалитетните производители на съдържание на Стария континент – Canal +.

Париж, 1899 г.: френският президент Феликс Фор току-що е починал… Oмаломощена от крайнодесни антисемитски групи и нарастваща анархия, Франция никога не е изглеждала толкова слаба. Когато пенсионираният шеф на полицията Луи Лепин е спешно призован да се завърне на работа и да възстанови реда в Париж, откритието на труп на млада жена в куфар, носещ се по Сена, подтиква към действие младия и амбициозен детектив Антоан Жуен… В Париж, където престъпността и грехът се сблъскват с разкош и пуританство, пътищата на тези герои ще се пресекат и те ще се съюзят, за да спасят Франция.

Видео за „Парижка полиция – 1900 г.“ по Epic Drama

Подводницата

Всеки четвъртък в 22:00 часа, повторение – неделя от 22:45 часа

Сезон: 3

Брой епизоди: 10 x 60 мин.

Оригинално заглавие: Das Boot

При премиерата в Германия и Великобритания по-рано тази година поредицата бе наречена от критиците: „визуално поразяваща“ и „приковаваща“ и бе определена като „най-добрият сезон досега“! Така на почитателите на първите два сезона им е гарантирано ТВ пиршество със звезден актьорски състав, на впечатляващи локации.

Сезонът проследява съдбата на млад командир на подводница и екип, изпратен на опасна мисия в южното полукълбо, с което е въвлечен в битката за Атлантика и се оказва преследван от вманиачен командир от Кралския флот (в ролята Рей Стивънсън, Vikings, Black Sails, Rome на НВО). Под ръководството на Робърт Еренберг (Франц Динда), в екипа се оформят някои силни връзки. Мислите на Еренберг, обаче, остават обратно на сушата в Кил, където е Грета (Елиза Шлот), млада майка, омъжена за човек, който е сериозно ранен и страда от пост травматичен синдром.   

Междувременно, в екзотичния климат на неутрален Лисабон, където изгнаници, шпиони и престъпници от Европа се пресрещат с враговете си, Хаген Форстър (Том Влашиха, Game of Thrones, Tom Clansy’s Jack Ryan) разкрива план за грабежа на съкровище от плячкосано по време на войната злато.

По повод новия сезон Том Влашиха казва: „Все още ми харесва да играя морално амбивалентни герои, защото те са като в истинския живот. Няма изцяло лошо или изцяло добро, нещата са по средата или поне аз така мисля.

За един актьор винаги е по-голямо предизвикателство, но пък и е по-удовлетворително да играеш многопластов характер, защото можеш да извадиш различни лица.

Например моят герой в края на предходния сезон беше повишен. Изпратиха го да ръководи концентрационен лагер в Полша. Той е воден изцяло от кариерни амбиции, макар вече да започва да изпитва някои съмнения относно нещата, които прави. Той обаче приема позицията. Новият сезон прави скок във времето и за пръв път го виждаме цивилен.“

Хаген Форстър е пратен в Португалия, за да разследва убийството на служител на ГЕСТАПО.

„Малко е неясно какво се е случило междувременно, но се вижда, че той вече има култов статут, легенда е. Същевременно е съкрушен човек. С напредването на сезона, той се забърква все повече и повече в тази мрежа от интриги и на практика осъзнава, че го манипулират,“ споделя Том, специално за българските зрители.

Видео featurette за героя на Том Влашиха – Хаген Форстър – в новия сезон на „Поводницата“ по Epic Drama.

Сингапурска хватка

Всяка неделя в 22:00 часа, повторение – четвъртък от 19:00 часа, двойни епизоди

Брой епизоди: 6 x 60 мин.

Оригинално заглавие: The Singapore Grip

И понеже сме от екзотичната страна на Втората Световна Война – не можем да не предложим един от най-упадъчните сериали по Epic Drama„Сингапурска хватка“. Един от създателите на поредицата е Кристофър Хемптън, носител на Оскар и БАФТА за "Най-добър сценарий" за филма от 1988 г. "Опасни връзки".

За каучуковия барон Уолтър Блекет (в ролята Дейвид Мориси, The Walking Dead) и семейството му животът през 1941 г. в Сингапур е богатство и привилегия. Ужасите на разкъсаната от войната Европа са само далечен шепот. Но плановете на Блекет да консолидира властта си претърпяват провал, когато се оказва, че бизнес партньорът му г-н Уеб е неработоспособен и неговият дял в компанията може да премине в ръцете пълния му с идеали син Матю Уеб (в ролята Люк Тредуей, A Street Cat Named Bob). За да подсигурят стабилността на състоянието си, Уолтър и дъщеря му Джоан Блекет (актрисата Джорджия Близард, Thor: Ragnarok) трябва да направят всичко възможно, за да премахнат заплахата, която представлява Матю.

Матю е привлечен от мистериозната китайска дисидентка Вера Чианг (екзотичната Елизабет Тан, Emily in Paris), докато Джоан се опитва да го съблазни. В хаоса на войната, която се разпростира над целия континент, забранената любов цъфти, а ерата на колониалните привилегии се разклаща из основи.

Забележителна поява в първи епизод на любимия Чарлз Данс, който в момента е по Epic Drama и в „Те бяха десет“ по Агата Кристи.

Видео за повторение на „Сингапурска хватка“ по Epic Drama – октомври 2022 г.

Може всичко това да ви изглежда повече от достатъчно, но ви уверяваме, че сега е моментът да си припомните „Процесът срещу Кристин Кийлър“. За неутешимите почитатели на Джеймс Нортън, които помнят, че всичко това не завърши никак добре за неговия герой, най-после имаме реванш от цели три сезона „Гранчестър“!

Процесът срещу Кристин Кийлър

Всяка събота в 22:00 часа, повторение – четвъртък от 22:45 часа

Поглед към един от най-емблематичните и известни скандали в британската история - поредицата от събития през 60-те г. на 20-ти век, които днес са познати като "Аферата Профумо" и които принуждават премиера Харолд Макмилан да подаде оставка.

Скандалът със секс, шпиони и лъжи, който доминира британските медии през 1963 г., разклаща правителството и води до процеса срещу модела Кристин Кийлър. Развиващ се в епоха на промени в класовата, половата и расовата политика и в разгара на Студената война, сериалът ни отвежда зад вестникарските заглавия и разказва историята на скандала чрез живота и съдбите на ключовите герои.

Видео за „Процесът срещу Кристин Кийлър“ по Epic Drama

Epic Drama е ТВ канал от семейството на Viasat History и TV1000, посветен на най-добрите драматични сериали в епоха от последните години, достъпен в Булсатком на позиция 433 за IPTV и HD приемниците и на 76 за SD приемниците, както и във видеотеката на Булсатком, в мрежата на А1 България на DTH 60, DTV (кабелна) 214, IPTV (Premium) 201, във видеотеката на Vivacom и на VIVACOM EON TV. За програмата на Epic Drama канала посетете www.epicdrama.bg
Следете и www.Facebook.com/EpicDramaBG и www.instagram.com/EpicDramaBulgaria

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СЕМЕЙНИ ЗАБАВЛЕНИЯ - #ВКЪЩИ:

Тайните на келтския гроб и още мистерии по VIASAT HISTORY

VIASAT EXPLORE: безпощадни превозвачи, речни чудовища, каменни хора и австралийски спасители

Дивата природа на Европа и гиганти от ледниковия период по VIASAT NATURE

Viasat History чества век от първата ни среща с Тутанкамон

Кръв във Виена по Epic Drama – криминални случаи и мода от 1900-те и ранните дни на киното

Сезон на хищниците и Един риф – цяла планета по Viasat Nature

5 приказни филма с действителни личности, които да не пропускате

Императрица Сиси се завръща по EPIC DRAMA тази Коледа

Ледени викинги се завръщат по VIASAT EXPLORE

Перу и Историята на Майката Земя по VIASAT HISTORY

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд ЕООД

IBAN: BG53UBBS80021021528420

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com