5 причини да практикувате йога #ВКЪЩИ

12162
5 причини да практикувате йога #ВКЪЩИ
Снимка: Actualno.com

Последните месеци не са лесни и много хора изпитват стрес, несигурност и се сблъскват със сериозни предизвикателства. Един от най-ефикасните начини да се отървете от напрежението - физически и психически - е да практикувате йога. И ако се притеснявате да посещавате групови класове, много преподаватели започнаха да водят онлайн практики. Сред тях е и Полина Рийд, която е основател на йога студиото Yoga Glow. Както сама казва: "Йога ни помага да отворим сърцата и да съсредоточим съзнанието си към това, което вече знаем, и да бъдем тези, които сме били! В практиките с мен свързваме дълбокото и спокойно дишане с движение. Разтягаме всички мускулни групи и стягаме тялото, за да ни е сладка релаксацията на края на часа".

По случай Международния ден на йога, който е днес, 21 юни, тя  сподели 5 причини да правите йога #ВКЪЩИ. За да извлечете максимална полза, трябва да се доверите на преподавателя си, макар и физически да не е при вас. Трябва да разполагате и с надеждна техника, за да може безпроблемно да осъществите онлайн практиката си. Новият 14-инчов лаптоп Lenovo Yoga Slim 7* с лекота изпълнява вашите желания (не само заради името си) и винаги може да разчитате на него като партньор близо до вашата постелка (и не само).

Ето и 5 ползи от практикуването на йога #ВКЪЩИ:

1. Спестяваме време и пари

Всички знаем колко много време трябва да отделим понякога, за да стигнем до любимото ни студио. Ако включим и намирането на паркинг място, тогава ни трябват и здрави нерви. Месечните абонаменти и посещения в студиата не са евтини.

Когато сме в студио, по-старателно избираме и какво да облечем. Трябва клинът да си подхожда с потника или пък да има "дзен" елемент на тениската ни.

Когато практикуваме от #ВКЪЩИ, йога учителят и практиките ни са на една ръка разстояние, буквално. Не се налага да даваме много пари за марков екип. Цената на една онлайн практика е много по-ниска, отколкото практиките на живо в студио.

2. Виртуално студио навсякъде с нас

Живеете някъде, където наблизо няма йога студио? Или пътувате често по работа? За онлайн йога ви трябват само добра интернет връзка, екран, от който да виждате инструктора, малко място и желание за практика.

3. Онлайн йога с любимия инструктор

Поради създалата се ситуация в световен мащаб, все повече инструктори се ориентираха към онлайн платформите за преподаване на йога. Вече е много лесно да се включим в класа на инструктор, с когото сме свикнали и ни вдъхновява. Енергията, която се оформя онлайн, е абсолютно същата, каквато е и на живо. Разликата е само екранът, който ни разделя.

4. Повече гъвкавост в графика ни

Свобода преди всичко! За да стигнем в уречения ден и час на йога практиката, понякога трябва да променим целия си график. Понякога дори може да пропуснем любимите си класове поради семейни или работни ангажименти. Когато практикуваме #ВКЪЩИ, имаме достъп до класовете и платформите по йога, когато пожелаем. Може да практикуваме преди работа или по-късно вечерта. Тази гъвкавост ни дава свободата да планираме деня по наше желание, без да е необходимо да отделяме време и пари, за да стигнем до студиото.

Винаги може да отделим и няколко минути, за да се раздвижим, ако работим в офис или #ВКЪЩИ. Ето няколко лесни упражнения, които да правите, когато усетите схващане или умора:

5. Възможност за допълнителни лични разговори и онлайн часове с инструктора

В зала обикновено практикуващите за следващия час вече чакат на вратата. Остава ни време само да почистим постелката и да излезем. Понякога всъщност ни трябват още няколко минути за въпроси, които са изникнали преди или по време на практиката. При онлайн йога с любим инструктор имаме време виртуално да се срещнем за  индивидуална практика или да зададем въпроси след часа.

Ако и вие искате да практикувате йога #ВКЪЩИ, последвайте Полина Рийд във Facebook или посетете сайта на Yoga Glow ТУК! Може да се свържете с нея и на телефон: 088 980 9434.


* Това малко лилаво бижу, което виждате на снимките, е 14-инчовият Lenovo Yoga Slim 7. Стилен лаптоп, който е с най-новия Intel от 10-то поколение. С него ще работите с лекота и не трябва да се притеснявате за батерията - животът ѝ е до 14 часа. Дисплеят с тънки рамки предлага зашеметяваща яснота, цвят и детайл, с до 4K резолюция. С 3-измерен звук на Dolby Atmos. Изработен от първокачествен алуминий, Yoga Slim 7 се предлага в богата гама от цветове, включително шистово сиво, орхидея (на снимките) и естественият неутрален цвят, тъмен мъх.

Оптимизиран с технологиите за машинно обучение, този модел предлага интуитивно представяне в забележително тънък и лек лаптоп. Благодарение на Iris Plus можете да се насладите на по-плавно и ярко изживяване при гледането на видеоклипове. Сензорите за внимание пък регистрират отсъствието ви и незабавно разпознават лицето ви в момента, в който се върнете, за безпроблемно влизане.

Повече за Lenovo Yoga Slim 7 научете ТУК!

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com