Bestefficient Challenge маратона на Actualno - Седмица три или там, където действието се превърна в навик, а навикът - в съвършенство

2853
Bestefficient Challenge маратона на Actualno - Седмица три или там, където действието се превърна в навик, а навикът - в съвършенство
Снимка: Стефан Терзийски

Вече видяхме първите стъпки на участниците в маратона на Bestefficient и Actualno ВКЪЩИ и как те започнаха постепенно да увеличават и да надграждат своите усилия, бягания и тренировки.

Нещо ми подсказва, че в седмица номер 4 ни предстоят феноменални лични рекорди на границата на човешките възможности. Но преди да стигнем до там, нека направим кратка ретроспекция на случилото се в седмица 3, а тя определено добави звезден блясък и интригуващи моменти към нашата надпревара.

 

Някъде по пътя

Вестоносците в древна Гърция са туристи с много стегната тридневна програма в сравнение чудесата и драмата, които сътвориха откъсналите се пред групата Поли и Гери. Те не само, че не знаят кога да спрат, но и очевидно няма за кога да го правят. Битката за водач по дистанцията в седмица 3 се разигра над психологическата граница от 200 км, дори над 210 км, в крайна сметка над – 220 км! И ако си мислите, че това число го има и на километража на вашата кола, то тук е момента да отбележа, че на километража на Гери има 221 км,а на този на Поли – 227 км!

Любопитен е фактът, че за разлика от първата седмица, в третата седмица цели пет човека минаха над 100 изминати км, а общо 12 поставиха лични рекорди в рамките на маратона.

Бележка: Временното седмично класиране за седмица трета от Предизвикателството е сортирано по данните на всички за пробягани + проходени км общо за седмицата. Във втора колона са данните на тези, които подават информация (само) за пробягани км.

Към атомното дуо на върха, трябва да прибавим още две участнички. Първата е Цвети, която продължава шеметното трупане на километри като рязко качи темпото в изминалата състезателна седмица на 7:37 мин. за километър.

Секунда по-бързо от нея се движи Ива, която й се изплъзна със 7:36 мин. на км и подобри постижението си от миналата седмица с цяла минута!

Най-бързите

При най-бързите стъпки в Предизвикателството ускорението създаде усещане за лек бриз на другия край на света като няколко човека изминаха седмичната дистанция от 10 км 550 м под гросмайсторската граница от 5 мин за км, а при мъжете дори станахме свидетели на няколко бягания близо до 4-те минути, където Георги Стойчев - Shopa направи най-бързото бягане до момента в състезанието, заковавайки 4:15 мин на км за 7 км пробег, но натоварената програма не му позволи да разгърне потенциала си с още едно-две такива бягания.

Приза за най-добър бегач тази седмица отива при Иво Анев, който постигна 5:28 мин на км за обща дистанция от над 51 пробягани км.

При дамите бегачки тази седмица имаме леко разместване като с едни гърди напред излиза Габърче с 5:10 мин/км, а плътно по петите й остава Еми с 5:23.

Тук тази седмица се присъединява и Люба, която спря часовниците под 6 мин за км и по-точно на 5:35 мин за км.

Нейното име може да бъде включена в още две дисциплини, а именно „най-прогресиращ“ и „лидер по дистанцията“. Чудесно е, че в нейно лице виждаме един от хората, които прегърнаха идеята на предизвикателството и успяха да извлекат максимума, подобрявайки както активността си, така и скоростта си по дистанцията, но не последно място запазиха доброто си настроение и устрем. Поздравления, Люба! 😊

Бележка: *За категорията "Бегач" се състезават само предоставилите данни за темпо на бягане (англ. pace) като се изисква да са пробягани минимум 10 км и 550 м за седмицата.

Най-прогресиращи

Приза за най-прогресиращ състезател отива при Диана, която неуморно препуска с бебешката количка, за да увеличи показателите си от миналата седмица с цели 130% и да ги закове в тази на 61 изминати км. Имайки предвид, че вози пътници, нейното постижение си е двойна работа.

В тази таблица е временното класиране на всички участници до момента по изминати километри общо за целия период от началото на 3 август 2020 г. до неделя, 23 август 2020 г., включително, т.е. в края на трета и преди началото на четвърта и последна седмица от Предизвикателството.

Бележка: Със звездичка са участниците в категория Walking Dad/ Mom – с деца до 7 години.


Общоизвестна е теорията за създаването на навици за 21 дни или иначе казано три седмици. След тази седмица предстои да разберем кой е привикнал на темпото и е способен да издържи. Готови ли сте за финалния спринт?

 

Треньорът на Отбора Stefan Terziyski

и Екипът на Actulano ВКЪЩИ

 

Стефан Терзийски, фитнес експерт и основател на Bestefficient ™

За мен Google знае: Магистърска степен "Фитнес, Спорт, Здраве" Диететика - специализация във Франция
Кондиционна тренировка на професионални спортисти в Париж
Онлайн тренировки и консултиране – http://bestefficient.com/bg

Ти трябва да знаеш: Обичам професията си и за мен всеки човек,
който избере да работи с мен и всеки случай е специален :)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com