X
 
 

Албания забрани вноса на близо 400 тона месо

1916 2
photo of Албания забрани вноса на близо 400 тона месо
Снимка: Getty Images/Guliver
Албанската Агенция за контрол на храните забрани вноса на общо 387,1 тона месо от Бразилия, Косово, Канада и Кипър.

Причината - при инспекция е установено, че месото е опасно за консумация. Проверките са били направени на пристанище Дуръс.

Иззеха половин тон месо, защото било с неясен произход

Предотвратено е пласирането на половин тон месо с неясен произход след проверки на служители от ОДМВР- София, съобщи БНР. В товарен ав...

Според агенцията в мометна 234,5 тона месо са върнати в страната на произход, а други 152,6 тона са в процес на връщане.

"Върнати са пет пратки от 107,24 тона свинско месо с произход от Бразилия, две с тегло около 53 тона с крайно местоназначение Косово, както и 74,946 тона свинско месо с произход Канада. Останалите, в процес на връщане, са свинско и телешко и раменни филета с произход от Бразилия и Кипър“, се казва в съобщение на Агенцията по храните.

Агенцията също така посочва, че пратките не са имали ветеринарен сертификат като основен документ за безопасност на продукта и сертификати за анализ и е установено наличието на рактопамин, нерегистриран и забранен ветеринарномедицински продукт за употреба в Албания и ЕС.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
    Как ще ги стигнем... албанците?
  • Ветеринар 1.1 Ветеринар преди 4 седмици Профил на трол?
    Не се притеснявай. Сега, като ни изтрепаха дребния рогат и свинете, корабите ще завият насам и Българите ще ги изядат на кайма и салами във веригите на новите господари.
    : 0 !
missing image
Отиде си проф. Юлиан Вучков

На 83 годишна възраст във военна болница почина професор Юлиан Вучков. Това съобщи на профила си във Facebook журналистът Мартин Карбовски. "Бог...