X
 
 

Арестуваха бивш собственик на "Кремиковци" и ЦСКА в Босна - заради измама

5289 0
Арестуваха бивш собственик на "Кремиковци" и ЦСКА в Босна - заради измама
Снимка: Getty Images/Guliver
Индийският бизнесмен Прамод Митал, по-малкият брат на стоманения магнат Лакшми Митал, е арестуван в Босна по обвинения в измама и "злоупотреба с власт", предаде АФП.

Случаят е свързан със завод за коксуване в североизточния град Лукавац, който Прамод Митал е управлявал заедно със съдружник от 2003 година. Той има 1 000 служители, уточнява БГНЕС.

Окончателно оправдаха Александър Томов за "източването" на ЦСКА и "Кремиковци" (ВИДЕО)

Върховният касационен съд (ВКС) окончателно оправда Александър Томов и други трима подсъдими по обвиненията за източването ЦСКА и на ме...

"Полицията, която е действала по прокурорска заповед, арестува председателя на надзорния съвет на ГИКИЛ, Прамод Митал", заяви прокурор Казим Серхатлич пред репортери.

ГИКИЛ е основан през 2003 година, а коуправител му е Global Steel Holdings на Прамод Митал.

Други двама служители на компанията - генералния мениджър Парамеш Бхаттачария и друг член на надзорния съвет - също са арестувани. Те са заподозрени в "организирана престъпност, по-специално злоупотреба с власт и икономически престъпления", каза прокурорът.

Ако бъдат признати за виновни, заподозрените могат да получат присъди до 45 години.

ПИБ взе официално "Кремиковци"

Първа инвестиционна банка придоби официално активите на бившия комбинат "Кремиковци", става ясно от съобщение на банката. Това е станал...

Издадена е заповед за арест и на четвърти човек, "който се смята за член на въпросната организирана престъпна група с Прамод Митал на върха". Заподозрените ще се явят пред съда в сряда.

Според уебсайта Zurnal.info, се предполага, че заподозрените са присвоили "поне 5 милиона марки" (2,5 милиона евро, 2,8 милиона долара). Лакшми Митал, главен изпълнителен директор на световния стоманен гигант ArcelorMittal, спасява парите, заграбени от брат му Прамод в Индия.

Прамод Митал притежава няколко компании на Балканите. Global Steel Holding е най-големият производител на стомана в света.

На 15 август 2005 година Прамод Митал, заедно с брат си, Винод Митал, придобиват и 71% от "Кремиковци АД". Прамод има заводи в Босна и Херцеговина, Индия, Либия, Нигерия и Филипините. Добива кокс, минерали и метали, извършва дейности в инфраструктурата и енергетиката. На 4 декември, 2006 година Прамод Митал стана мажоритарен собственик на ПФК ЦСКА, купувайки го от Васил Божков, но в момента не притежава акции в клуба.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители