X
 
 

Белград: Получихме руските военни вертолети, които преминаха през България

2008 1
Белград: Получихме руските военни вертолети, които преминаха през България
Снимка: iStock/Guliver
На летище "Пълковник Миленко Павлович" в Батайница в понеделник пристигнаха четири руски бойни вертолета МИ-35М.

По този начин сръбската армия се превръща в абсолютен лидер в региона по качество и военно оборудване. Това пише белградското издание "Курир", позовавайки се на военни източници.

Димитър Бечев: София не трябва да подминава провокациите на Белград

България трябва да отговори твърдо на сръбските провокации и да не ги подминава. Това заяви Димитър Бечев, преподавател в Университета ...

Всекидневникът публикува и снимка от Министерство на отбраната, на която се вижда вертолет МИ-35М.

"Вертолетите пристигнаха преждевременно. Те бяха доставени с транспортен самолет "Руслан" от Ростов на Дон, през България.

Поръчката трябваше да бъде изпълнена през първата половина на следващата година, но тя бе реализирана два дни преди срещата на президента Александър Вучич с неговия руски колега Владимир Путин, отбелязва още всекидневникът.

"С доставката на най-новите вертолети значително увеличихме бойната готовност на сръбската армия. Сърбия стана значително по-силна в сравнение с всички съседни държави. Тези вертолети ще подобрят защитата на въздушното ни пространство", казва пред изданието военният експерт Зоран Драгишич.

Вучич: Сърбия ще запази военен неутралитет

Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви пред заместник-министъра на външните работи на Руската Федерация Александър Грушков, че Бе...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
    По примера на Сърбия или Турция и ние с цел да се превърнем в лидер в района трябваше да доставим руски бойни вертолета МИ-35М вместо американските F-16.