Еди Рама: Отваря се нова страница в отношенията между Албания и Македония

2424
Еди Рама: Отваря се нова страница в отношенията между Албания и Македония

В сряда в Триест се проведе среща между македонския министър-председател Зоран Заев и неговия албански колега Еди Рама, който беше облечен с костюм и маратонки, предава МЕТА (Македония).

„Ние споделяме обща визия за евроатлантическото бъдеще на Република Македония и Република Албания“, написа Заев в социалната мрежа Twitter.

От своя страна Рама публикува на своята официална страница във Facebook видео от началото на срещата и написа, че сред обсъдените теми са били засилването на добрите съседски отношения, сътрудничеството между двете страни и подобряването на етническите отношения между албанците и македонците в Македония чрез приемане на подходящи закони.

„В Триест с министър-председателя Зоран Заев ние говорихме за засилване на приятелството и за задълбочаване на цялостното сътрудничество между нашите две държави. Новата страница в двустранните отношения, която обеща премиерът Заев, трябва да бъде изписана с конкретни действия за всички албанци, които живеят“ в Македония, коментира Рама, пише още "Фокус".

По време на срещата на двамата лидери присъстваха също така министърът на външните работи на Македония Никола Димитров и неговият албански колега Дитмир Бушати, както и Дане Танески, съветник към македонското правителство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com