Груевски си играе с огъня, предупреди бивш представител на ЕС в Скопие

6330
Груевски си играе с огъня, предупреди бивш представител на ЕС в Скопие

Македонското правителство се отнася крайно безотговорно и подценява ситуацията в републиката. Това каза бившият ръководител на делегацията на ЕС в Скопие Ерван Фуере. Според него кабинетът на Груевски носи най-голямата отговорност за случващото се в Македония, но и останалите политически субекти не трябва да бъдат амнистирани от отговорност.

"Правителството трябва да постави на преден план интересите на държавата и преди всичко на своя народ пред останали партийни интереси. За съжаление през изминалите години тяхното поведение е точно обратното. Те си играят с огъня. Това, което най-малко може да направи правителството на този етап е да покани на разговор всички политически лидери и заедно да призоват за спокойствие. Този диалог трябва да сложи начало на преходния период, през който ще се решават всички тежки въпроси", каза още Фуере пред македонския сайт "Фактор".

Груевски обяви унищожението на терористите и нарече враговете си "страхливци"

Унищожихме една от най-опасните терористични групи на Балканите. Операцията беше проведена високопрофесионално. Това каза македонският ...

Според него "колкото повече Никола Груевски остава на власт толкова по-голяма ще бъде неговата отговорност за бъдещето на страната". "Македония не може да си позволи лукса да повтори ситуацията от 2001 година", каза още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com