Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Груевски: Стратегическата цел на Македония остава членство в ЕС и НАТО

11 юни 2015, 15:42 часа • 9960 прочитания

Стратегическата цел на Македония e да стане пълноправна държава-членка на ЕС и НАТО. Tова е в интерес на всички граждани и ще доведе до по-добро бъдеще, икономически растеж и развитие, както и укрепване на мира и стабилността на страната и на целия регион. Това заяви македонският премиер Никола Груевски на дебат в Брюксел, предаде МИА.

Според него стабилност може да се постигне чрез разширяване и разширяване се постига чрез стабилност.

"Страните от Западните Балкани са направили голям напредък и много значими постижения в процеса на европейска интеграция през последните две десетилетия. Процесът на изграждане на демократичните общества е необратим във всички страни. Перспективата на членството в Европа е движещата сила за стабилността и просперитета в страните от Балканския регион. Ето защо ни трябва по-мощна Европа, енергична Европа и ангажирана Европа", подчерта Груевски.

Той отбеляза, че ЕС трябва да продължи да прави това, което прави най-добре, а именно с помощта на силата на членството да трансформира страните в съседство.

Македонският премиер каза, че докато Македония се реформира и развива, целта в края на тунела е членство в ЕС и НАТО.

Припомняме, че преди дни в Брюксел се проведоха преговори между политическите сили в Македония, които обаче завършиха без успех.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес