Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гърция отваря детските градини на 8 или 11 януари

30 декември 2020, 08:05 часа • 1119 прочитания

Възобновяването на работата на детските градини и началните училища се планира или за 8 или за 11 януари, последвано от по-късна дата за връщане в клас на по-големите ученици в Гърция. За това съобщи в. „Катимерини”, цитирана от БГНЕС.

Окончателното решение на гръцките власти се очаква в началото на следващата седмица.

Въпросът беше обсъден от членовете на правителствения комитет на здравните експерти и министъра на образованието Ники Керамеус. Според говорителя на правителството Стелиос Пецас министерството се стреми да отвори отново всички нива на образование на 8 януари, ако епидемиологичните данни го позволяват.

Междувременно, броят на активните случаи в страната намалява. Те са приблизително 8 500, каза Вана Папаевангелу, професор по инфекциозни болести в Атинския университет.

Папаевангелу заяви, че има около 2000 активни случая в Атина и около 1600 в Солун – най-голямата численост, регистрирана в страната.

Активните случаи се определят чрез изваждане на броя на смъртните случаи и потвърдените възстановявания от броя на потвърдените случаи.

Вчера гръцките здравни власти потвърдиха 1047 нови случая на коронавирус и 58 смъртни случая за последното денонощие, съобщи в. „Катимерини”. Общият брой на интубираните пациенти е 458.

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес