X
 
 

Харадинай подаде оставка и от лидерския пост

982 1
Харадинай подаде оставка и от лидерския пост
Рамуш Харадинай подаде оставка и от лидерския пост в партията си Алианс за бъдещето на Косово. Тя бе предшествана от оставката му и като министър-председател на страната.

Докато не избере нов партиен лидер, Харадинай ще изпълнява функциите на изпълняващ длъжността председател на Алианса за бъдещето на Косово.

Косово ще има ново управление - опозицията там спечели

Опозиционните партии печелят парламентарните избори в Косово, след като надделяха над политическите формирования на бившите бойци, доми...

"Подадох оставка като лидер на партията. Направих това на последното събрание на партията, което проведохме. Ще изпълнявам задълженията си само до партийните избори", съобщи Харадинай.

На последното партийно заседание в партията са определени нови критерий за избор на ръководство, като цел ще бъде и създаване на пет отделни организации в Прищина.

През юли миналата година косовският премиер Рамуш Харадинай подаде оставка. Причината бе, че трябва да се яви пред специален съд за военни престъпления в Хага. Той отговаря за своята дейност като командир на армията за освобождение на Косово по време на войната със Сърбия в края на 90-те.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители