Македония въвежда химическа кастрация за педофили

30353
Македония въвежда химическа кастрация за педофили
Снимка: Getty Images / Guliver

В Македония изготвят проектозакон, предвиждащ химическа кастрация на педофилите и рязко увеличаване на наказанията, предаде БГНЕС.

Министърът на труда и социалната политика Диме Спасов подробно информира депутатите в парламентарната комисия. "Нашата статистика ясно показва, че наказанията са недостатъчни. До момента имаме 139 осъдени лица за педофилство. 35 от тях са с присъди от 4 години. Това е достатъчен аргумент, че става въпрос за малки наказания", каза Спасов и поясни: Поради тази причина предлагаме медицинска намеса, така че педофилите никога повече да не повтарят престъпленията си.

В момента максималното наказание за това престъпление е 6 години. Сегашният проектозакон предвижда извършителят да получава присъда от 10 до 20 години затвор, а за по-тежките престъпления и доживотен затвор. Спасов поясни, че ако престъпникът се съгласи доброволно на химическа кастрация, ще има право на намаляване на присъдата.

Министърът съобщи, че подобна практика съществува в няколко държави и спомена страни като Полша, Молдова, Естония, Южна Корея, Русия, Великобритания, Франция и Германия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Балкани