X
 
 

Македонска медия: Груевски води антибългарска политика, Мицкоски- също

Бившият македонски премиер и лидер на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски открито се конфронтираше с България и последователно се сближаваше с партията на Слободан Милошевич. Неговият наследник Християн Мицкоски продължава тази линия.

Това анализира обширен анализ на македонското списание "Фокус", предаде БГНЕС.

Не македонците са присвоявали чужда история, а само Груевски, убеден е Заев

Не македонците присвояваха чужда история, а само Груевски (бившият премиер на страната Никола Груевски - бел. ред.) и неговия политичес...

"Във времето на най-мощното властване на Никола Груевски, ако някой от старите дейци от диаспората на ВМРО беше видял как той открито се конфронтира със София и с всеки изминал ден все повече нарушава отношенията с цяла България, вероятно нямаше да повярва на очите и ушите си. Но, македонската история доживя и това нещо", пише още в публикацията.

"Ако в първия Изпълнителен комитет на партията /ВМРО-ДПМНЕ, бел.ред./ през 1990 г. седяха хора, които бяха склони към отваряне на идеята за ревизия на историята по отношение на българския въпрос, в последното ръководство под диригентската палка на Груевски не беше останал нито един подобен човек.

Свободно може да се каже, че представителите на ВМРО от ерата на Груевски бяха по-големи антибългари от цялата Държавна сигурност, а може би и от самия Лазар Колишевски /просръбския комунистически лидер в Македония от времето на югославския диктатор Йосип Броз Тито след Втората световна война – бел.ред./.

Поне засега така изглежда и новото последно ръководство начело с Християн Мицкоски /сегашен лидер на ВМРО-ДПМНЕ – бел.ред./", пише още в анализа на списанието.

Македония: Честваме заедно с България Светите братя Кирил и Методий и други светци

Македонското правителство прие да чества заедно с България паметта на Светите братя Кирил и Методий, Св. Климент Охридски, Св. Наум и Ц...

"Още по-голям проблем при Груевски бе не само конфронтацията с България, а и откритото сближаване със Сърбия.

При това с политическата партия на Ивица Дачич, който е пряк наследник, не само на Слободан Милошевич, но и на целия Съюз на сръбските комунисти. С една дума от 2006 г. ВМРО-ДПМНЕ бе в съюз с най-омразните лица на предците от македонската диаспора", подчертава изданието.

В статията се говори още и за диаспората в Северна Америка и Австралия преди войната, която е "била пробългарска или напълно българска".

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 2 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Има си хас! Какво друго може да се очаква от някакви комунисти? Нашите да не би да са по-различни? Разликата при македонците е, че тяхните медии ги разобличават, а при нас медиите им пригласят. Македонците по бързо ще решат подобни проблеми отколкото ние.
 • Октомври 2.1 Октомври преди 3 седмици Профил на трол?
  Абе ако не беше политиката на ВЕЛИКИЯТ СИН НА НАРОДА И ВЕЧЕН ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДЪРЖАВНИЯТ СЪВЕТ НА Н.Р.БЪЛГАРИЯ ДРУГАРЯТ ТОДОР ЖИВКОВ то сега имаш ли представа как щяха да стоят нещата. А , Другарят ЖИВКОВ БЕШЕ КОМУНИСТ. Аз също съм КОМУНИСТ. Там са титовисти Дегенерати / това както и тук/ , но те там аналитичните им центрове бълващи лъжи и фалшивикации отностно Миналото по скоро ще умрат , но никога виж още ›› няма да оставят ЛЪЖАТА.
  : 7 !
 • Октомври 2.2 Октомври преди 3 седмици Профил на трол?
  Е тук не са титовисти югословени. Тук са само Дегенерати и Предатели на Социализма. И въпросът не е идеологически , но Кликата 10111989 обърна зашитата на ИСТИНАТА в изпълняване на есейско/вавилонски поръчки срещу Р.С.Македония както и го правят и срещу Р.България. ИСТИНАТА , ЧЕ ДНЕШНИЯТ БЪЛГАРСКИ НАРОД И МАКЕДОНСКИ НАРОД ПРОИЗХОЖДАТ ОТ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД.
  : 1 !
 • Октомври 2.3 Октомври преди 3 седмици Профил на трол?
  А , самият днешен БЪЛГАРСКИ НАРОД Е СЪСТАВЕН ЗНАЧИТЕЛНО ОТ ХОРА С ПРОИЗХОД Р.С.МАКЕДОНИЯ ИЛИ Р.Гърция и Р.Албания. и аз съм един субект от тях. От 1989 ние нямаме Българска политика към Р.С.Македония/ Р.Македония* Сфрм Сфрю * Нрм Сфрю/ имаме някаква имитация . Както и преди вкараха тази Кауза в Прогермански одежди и се случи каквото се случи сега пък във вавилонски одежди. Ами Гърция ? Там всички виж още ›› СЛЕПИ И ГЛУХИ.
  : 2 !
 • Македонецъ 2.4 Македонецъ преди 3 седмици Профил на трол?
  Хахаха, "А , самият днешен БЪЛГАРСКИ НАРОД Е СЪСТАВЕН ЗНАЧИТЕЛНО ОТ ХОРА С ПРОИЗХОД Р.С.МАКЕДОНИЯ ИЛИ Р.Гърция и Р.Албания..." Е точно в това ти е грешката! Гърците са нашественици, а всички останали са българи. Политиците (наши и чужди) ни надробиха на дребно. Имаш още да учиш!
  : 4 !
 • Октомври 2.5 Октомври преди 3 седмици Профил на трол?
  Ами много ясно родов земляк , че гюптите са нашественици/мигранти. За това само аз съм писал и всичко останало ЕДИН НАРОД. БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД макар и да допускам и да е носил в Древноста друго име. И най странното е , че може и да е носил и името МАКЕДОНСКИ. Всичко кое е така наречено Славянско е един Народ. Важно е да се придържаме към фактите. През 7 век наследниците на Царъ Александъръ се връщат виж още ›› от Азия с името БЪЛГАРИЯ.
  : 2 !
 • Македонецъ 2.6 Македонецъ преди 3 седмици Профил на трол?
  Македонци, българи славяни, всички са от един произход и всички имена възникват на Балканите. Най старото име е македонци, след около 1000 години се появява българи, много бързо добива популярност и много балканци започват да се наричат така. Включително и македонците. След още 1000 години започва да се говори за славяни, но но по политически причини, а не за нация.
  : 1 !
 • ВсеЛизар ЧенгЕнчев 1 ВсеЛизар ЧенгЕнчев преди 3 седмици Профил на трол?
  Човеците са обидени - може ли при това поскъпване и инфлация агентурния хонорар от българското ДС за македонски министър и премиер да е само 600 Евро на месец?! Както на ЛуБчо Георгиевски, Доста Димовска, Димитър Димитров (баща му на външното министер Никос Димитриус), влашкия поп Наум от Струмица, ...... Че той рушветчията Ризнски получава повече на месец от продажбата на паспорти, бе другари!