X
 
 

Мицотакис отправи закана към Македония

2050 0
photo of Мицотакис отправи закана към Македония
Снимка: Getty Images/Guliver
Скопие трябва да знае, че ще се изправи пред Гърция, ако продължат с поведението си, което подкопава националните ни интереси, заяви лидерът на опозиционната гръцка партия „Нова демокрация“ Кириакос Мицотакис в речта си от гръцкия град Кожани.

Мицотакис обясни на гражданите какво може да направи партията му и какво лично той ще направи, след като е налице ратифициран международен договор: той ще използва правото на вето за пътя на Македония към Европейския съюз, ще се бори за защита на гръцките македонски продукти и ще предложи силен план за развитие на Северна Гърция.

Нова Демокрация твърдо е против Договора от Преспа, увери лидерът на партията

Нова демокрация запазва позицията си, че няма да гласува за Договора от Преспа и ще се бори да не се ратифицира, твърди нейният лидер К...

"Първото нещо, което ще направя и което публично съм заявявал, е, че като следващия премиер, ако гръцките граждани ми гласуват доверие, няма да пропусна правото на Гърция да наложи вето върху процеса на присъединяване на Скопие, тъй като смятам, че не служи на националните ни интереси.

А на семиотично ниво казах, че фразата "пожелавам добре дошъл на македонския премиер" никога няма да бъде чута от мен. Скопие трябва да знае, че ще се изправи пред Гърция, ако продължат с поведение, което подкопава националните ни интереси“, каза Мицотакис.

Мицотакис отправи остри критики и към гръцкия премиер Алексис Ципрас.

„От първия момент стана ясно, че Ципрас иска да реши този въпрос. Наистина не знам как той вярва, че може да има полза от такава инициатива“, каза Мицотакис.

В Гърция смятат, че Македония ще забави „малко“ промяната на името си

С уведомяването от страна на Атина на Бившата югославска република Македония (БЮРМ) за ратифицирането на Преспанското споразумение и на...

Той повтори становището си, че Ципрас се е отдалечил от националната политика от последните десетилетия по въпроса и е съгласен с нещата,на които предишните министър-председатели са казали "не".

Мицотакис също критикува депутатите, които гласуваха за сделката и каза, че те вероятно са разменили гласовете си за министерство или друга награда.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
8 признака, че мъжът отдавна НЕ е правил секс

Харесвате си готиния колега от съседния отдел. Той е симпатичен, млад и със сигурност финансово по-добре от вас. Въпреки това, има някои слухове,...