Мицотакис за битката с COVID: Следващите 10 дни са решаващи за Гърция

2187
Мицотакис за битката с COVID: Следващите 10 дни са решаващи за Гърция
Снимка: Getty Images

Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис във вторник заяви по време на телеконференция с лидери от други страни, които успешно са се справили с пандемията, че следващите 10 дни ще бъдат решаващи за изравняването на кривата на втората вълна, след като блокирането в цялата страна заради коронавируса започва да влиза в сила. Това съобщи в. "Катимерини", цитиран от БГНЕС.

Правителството реши да наложи триседмична блокада в страната, която започна в събота, 7 октомври. Гръцкият премиер информира своите колеги за агресивния прилив на нови случаи и натиска, който това оказа върху националната здравна система. Затова според Мицотакис следващите дни са решаващи за това дали строгите ограничения върху социалната и икономическата дейност ще дадат резултат.

Гърция удължи ограниченията на граждански полети

Управлението за гражданска авиация (CAA) на Гърция удължава до 30 ноември поредицата от ограничения за пътуване, "целящи да защитят път...

Говорейки с лидерите на Австралия, Австрия, Чехия, Дания, Израел и Норвегия - всички държави, които досега бяха приветствани за справяне със здравната криза - Мицотакис подчерта важността на съобщението в понеделник от фармацевтичната компания Pfizer, че е близо до ваксината и призова за международно сътрудничество при разпространението на дозите, когато те станат широко достъпни.

Междувременно, за да се избегне нелоялната конкуренция по време на карантината, от 11 ноември в Гърция влиза в сила забрана за продажба на облекла и обувки. До 30 ноември живеещите в страната няма да могат да си купят и електрически уреди, играчки, книги и други подобни стоки от супермаркетите, докато са затворени специализираните магазини за такава продукция.

Министърът за развитие и инвестиции Адонис Георгиадис заяви, че решението цели да се осигури баланс на пазара в периода, в който са в сила рестриктивните мерки, а голяма част от бизнеса е затворен.

Според публикуваното решение, по време на карантината в магазините за храна и в супермаркетите е забранена продажбата на компютри, компютърна техника и софтуер, телекомуникационно оборудване, аудио и видеотехника, произведения от текстил, килими, електрически домакински уреди, мебели, полилеи и други предмети за домакинството, книги, играчки, облекла и обувки.

Спират продажбата на книги в супермаркетите в Гърция

В супермаркетите в Гърция е забранено да продават трайни стоки като книги, облекло, обувки и електронно оборудване, докато са налице ог...

МИА съобщава, че се обсъжда възможността да бъдат отворени книжарниците.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БАЛКАНИ:

Президентски избори в Северна Македония

Си Дзинпин ще посети Сърбия през май

Възстановяването след наводненията в Гърция ще струва над 3 млрд. евро

Гърция забранява скъпи яйца и козунак за Великден

Историк от Белград обяви Рилския манастир за "пазител на сръбските духовност и история"

Мицкоски: Включването на българите в Конституцията е диктат

Вучич: Сърбия изпълни всички задължения по Брюкселското споразумение

Румъния се готви да придобие корейски 155-милиметрови гаубици K9

Взривиха кола в Атина (ВИДЕО)

Гърция ще развива ПВО, което да я защитава от дронове

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com