Оставки на най-доверените хора на Груевски - вътрешния министър и шефа на службите

8275
Оставки на най-доверените хора на Груевски - вътрешния министър и шефа на службите

Македонският премиер Никола Груевски се разделя с най-доверените си лица в правителството - вътрешният министър и шефа на спецслужбите.

Късно тази вечер Груевски предложи Народното събрание да избере нов министър на вътрешните работи. На мястото на досегашния министър Гордана Янкуловска Груевски предлага Митко Чавков, предаде БГНЕС.

Национален протест срещу Груевски ще има

Партията на македонските социалдемократи свика в неделя, 17 май, голям национален митинг срещу режима на Никола Гуевски, предаде БГНЕС....

Смяната става само три дни след въоръжение сблъсък в Куманово, където загинаха 8 полицаи, а други 37 бяха ранени. В неделя Груевски определи операцията като "огромен успех" за силите на реда.

Оставка подава и братовчедът на премиера - директорът на Агенцията по сигурност и контраразузнаване Сашо Миялков.

Миялков и Янкуловска бяха основните "герои" в разкритията за корупционните схеми, кадруването в съдебната система и изборните фалшификации, които направи лидерът на опозицията Зоран Заев през последните три месеца.

В официалната информация се казва, че "Миялков сам е предложил оставката си в писмо до премиера".

"С подаването на оставка смятам, че ще се стигне до преодоляване на политическата криза, която бе наложена от опозицията с нейните антидържавни действия", пише Миялков и добавя: "Истината и аргументите са на наша страна и всичко това ще стане ясно".

Някои от задържаните в Куманово са участвали в атаката в Гошице

Част от хората, които са били задържани при атаката в Куманово, са признали участието си и в нападението над полицейския участък в Го...

Груевски предлага и нов министър на транспорта - Владо Мисайловски.

Чавков в момента изпълнява длъжността директор на Агенцията по обществена сигурност, а Мисайловски бе директор на Агенция "Пътища".

Веднага след като стана ясно предложението на Груевски председателят на парламента Трайко Веляновски насрочи заседание за утре от 13 часа.

През последните два дни посланиците на водещите държави в Европа открито изразиха недоволството от отказа на кабинета на Груевски да започне прозрачно разследване за всички обвинения срещу висшите държавни функционери в Република Македония.

На 17 май се очаква голям протестен митинг в Скопие на обединената опозиция с искане за оставка на самия Никола Груевски.

Западът предупреди Янкуловска и Миялков да не утежняват положението на Македония

Западът предупреди вътрешния министър Гордана Янкуловска и директора на Управлението за сигурност и контраразузнаване Сашо Миялков, к...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com