Лукойл би "Левски" и повежда с 2:1 на финала

12738
Лукойл би "Левски" и повежда с 2:1 на финала

Лукойл победи със 106:99 "Левски" в третия мач, от финалния плейоф в зала „Универсиада” в София. С този успех шампионите поведоха с 2:1 мача.

Лукойл надиграха Левски през първото полувреме. Шампионите показаха по-добра защита и успяха да неутрализират до известна степен атаките на сините. Съдийството бе коректно и нищо не предвещаваше скандали. Лукойл поведе още в началото и успя да запази аванса си до края на полувремето – 53:46.

Леон Гайдаджиев: Лукойл да свиква, че вече няма да е лидер

Президентът на баскетболния Левски Леон Гайдаджиев отправи сериозна закана към шампиона в почивката, на третия мач между Левски и Лукой...

Второто полувреме Левски продължи да е в ролята на догонващ. Намалиха разликата на 4 точки – 62:66. Въпреки че "Левски" беше догонващ и през трета четвъртина, в последната стигна до обрат. Развихрилият се Брандън Хийт доведе резултата до 94:93 за "сините". И двата отбора не показаха стабилна защита и големият брой точки бе естествен резултат на мача. Лукойл изгубиха 12 точки преднина и това доведе до психологически срив в тима, от който обаче бързо се съвзеха. Минута и 30 секунди преди края шампионите поведоха с точка - 98:97. Божидар Аврамов бе точен и прибави още 2 т. към актива на "червените" - 100:97. С пет точки аванс в последните секунди Лукойл стигна до победата.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com