Банковата паника разтресе "А" група и спорта ни

12607
Банковата паника разтресе "А" група и спорта ни
Снимка: БГНЕС

Вчерашните събития около Корпоративна търговска банка докараха до треска привържениците на Ботев и Берое. Несигурността във финансово естество в КТБ е основна тема във форумите на всички футболни фенове. Бултрасите в Пловдив и Стара Загора се чудят дали изобщо любимите им клубове ще успеят да оцелеят в напечената ситуация.

Банката е собственост на благодетеля на Ботев Цветан Василев и грее на екипите на "канарчетата". Най-голямото притеснение за "бултрасите" е, че стадион "Христо Ботев" е съборен. В момента там текат усилени строителни дейности. Ако секне финансирането обаче, Ботев остава без свой дом.

Официално: Марек и Хасково са част от "А" група

Апелативната комисия по лицензирането към Българския футболен съюз даде лиценз на Марек и Хасково за участие в "А" група за сезон 2014/...

Изпълнителният директор на Ботев Тервел Златев опита да успокои хората: "Клубът функционира нормално. Всички служители са наработните си места и си вършат работата. Изрядни сме финансово към всичките си служители и футболисти".

В КТБ се намират сметките на Берое. Не е ясно откъде отборът ще взима оборотни пари за заплати и текущи разходи в следващите два-три месеца.

Стресът обаче не подминава и останалите отбори. Причината - средствата от тв правата се осигуряват от ТВ7, която също се финансира от Цветан Василев. Тимовете в елита си разпределят пет милиона лева на година. За повечето клубове парите от тв права са от жизнено значение.

Разбера се, сътресения се очакват още в баскетболния шампион Левски, волейболния Габрово.

Литекс - ЦСКА и Левски - Локо (Пд) на старта на шампионата

Доста интересни срещи се очертават още на старта на новия шампионат. Както е известно, днес бе теглен жребият за новото първенство (се...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ