Батков казва за дълговете на Левски на 30 август

9783
Батков казва за дълговете на Левски на 30 август

Собственикът на Левски Тодор Батков най-накрая се е съгласил да оповести публично дълговете на клуба. Той ще стори това на 30 август, събота, пише "Тема Спорт".

Адвокатът е обещал пред тръста "Синя България" да осветли всички задължения на "сините". Тогава ще стане реално ясно в какво състояние се намира клубът от "Герена". Ще се разкрие и какви вземания има адвокатът от Левски - с какви суми той и негови фирми са кредитирали отбора.

Не е тайна, че клубът има задължения и към НАП, но те са разсрочени. Дължат се пари и на фирмата, строила сектор А на стадион "Георги Аспарухов". Любопитното е, че Батков следва модела от Томов, наложен в ЦСКА. Шефовете на "червените" дадоха отчет за свършеното от тях през годината, в която са начело на клуба.

Освен това Батков ще представи и проектобюджет на Левски за следващата година - откъде се очакват приходи, какви ще бъдат прогнозните разходи. Това също ще е ново начинание за клуба.

Както е известно, през лятото "сините" бяха принудени да свият наполовина бюджета си за заплати и от около 450 хиляди лева на месец до малко над 200 хиляди лева.

На 30 август пък тръстът "Синя България" ще реши дали да придобие 15% от акциите на клуба. Ако това се случи, дяловете ще бъдат взети, без върху тях да има дългове - те ще останат за сметка на Тодор Батков.

Общото събрание на Левски пък ще се проведе в средата на месец октомври. Адвокатът имаше желание то да е в средата на следващия месец, но все още не са оформени всички документи. Батков държи то да е преди края на годината. Причината е, че дотогава той трябва да преобразува вземанията си от клуба (кредити от него и негови фирми) в капитал на Левски. Ако това се случи, дори е възможно УЕФА да отмени санкцията, наложена на "сините" за неспазване на финансовия феърплей. Тя е в размер на 200 хиляди евро. В момента Левски е поставен под мониторинг от евроцентралата и клубът е длъжен да изпълнява определени предписания.

На Общото събрание ще стане ясно и кой какви проценти от клуба ще притежава след капитализирането на дълговете към собственика, както и има ли други крупни акционери освен Тодор Батков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com