Без "А" група по телевизията до септември?

8168
Без "А" група по телевизията до септември?
Снимка: БГНЕС

Феновете може да останат без мачовете от "А" група по телевизията в началото на предстоящия сезон, пише "Меридиан мач". ТВ7 има договор за излъчването на срещите от първенството, но вчера от телевизията поискаха от Софийския градски съд обявяване в несъстоятелност. Това поставя под въпрос и изпълненията на финансовите договорености от страна на медията.

ТВ7 подписа тригодишен договор с "Футбол Про Медия", като по силата на контракта трябва да плаща 5 милиона лева годишно. Парите се разпределят от фирмата посредник и БФС между клубовете по определен начин. За миналия сезон от ТВ7 са изчистили всичко, но медията трябва да плати първите 40% от транша до 21 юли. Това са точно 2 милиона лева, като парите са жизненоважни за оцеляването на някои от по-бедните клубове като Марек, Хасково или Локо (Сф).

Треньорът на Хасково: Ще разчитаме на ентусиазма на играчите

"Звучи несериозно да си поставяме цели. При нас липсва опит. Ще разчитаме на ентусиазма на момчетата, които до този етап не са играли ф...

Президентите и директорите на отборите от "А" група са подпалили телефоните на президента на БФС Боби Михайлов и на шефовете на "Футбол Про Медия", за да питат какво ще стане с парите им и дали мачовете ще се излъчват.

В тази връзка от фирмата посредник проведоха вчера дълга среща с ръководството на ТВ7, за да рзберат какви са намеренията на медията по изпълнение договора за излъчването на мачовете. Оттам ги уверили, че смятат да продължат и занапред сътрудничеството си, но според запознати те няма как да изпълнят не само финансовите задължения, но и технически да обслужат излъчването на срещите.

От "Футбол Про Медия" и БФС обаче могат да активизират клауза за разтрогване на договора едва в средата на август, при условие че не е получен първият транш от 2 млн. лв. Едва тогава клубовете ще могат да търсят и нова медия, която да излъчва мачовете им.

Запознати с процедурата смятат, че преговорите до излъчването на първия мач може да се проточат поне месец, което означава, че феновете няма да гледат футбол до средата на септември.

Банковата паника разтресе "А" група и спорта ни

Вчерашните събития около Корпоративна търговска банка докараха до треска привържениците на Ботев и Берое. Несигурността във финансово е...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com