Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ботев Пловдив с жалба до БФС, „канарчетата“ не са доволни от програмата на Първа лига

26 февруари 2024, 18:39 часа • 918 прочитания

Ръководството на Ботев Пловдив е подало жалба до Българския футболен съюз. Това съобщиха официално от клуба. Причината е, че „канарчетата“ не са никак доволни от програмата на Първа лига през този сезон и най-вече от дните и часовете, в които отборът трябва да играе домакинските си срещи.

Шефовете на Ботев застанаха зад феновете

Фенове на Ботев Пловдив

От Ботев са категорични, че в момента програмата е направена така, че феновете на отбора да не могат да посещават част от домакинствата на пловдивчани. Шефовете на „жълто-черните“ призоваха от БФС да съобрази с интересите на тези, за които е футболът – привържениците.

„Канарчетата“ също така припомниха, че разполагат с най-модерното съоръжение в България, в което държавата е инвестирала десетки милиони, а това позволява домакинските мачове на тима да се провеждат в удобно за феновете време.

Уважаеми Ботевисти, Бихме искали да ви уведомим, че ръководството на ПФК „Ботев“ изпрати официална позиция до БФС, в...

Posted by Botev Plovdiv on Monday, February 26, 2024

Ето и цялата декларация на Ботев Пловдив:

„Уважаеми Ботевисти,

„Бихме искали да ви уведомим, че ръководството на ПФК Ботев изпрати официална позиция до БФС, в която категорично изразяваме несъгласието си с дните и часовете, в които се провеждат домакинските срещи на представителния ни мъжки отбор.

Заставаме изцяло на ваша страна в нееднократно изразеното от вас недоволство относно провеждането на футболни срещи в работни дни и в часови пояс, правещи невъзможно вашето присъствие и подкрепа на стадион „Христо Ботев“, така нужни на момчетата в „жълто-черно“.

Ние знаем, че футболът е за феновете и това разбиране за тази фундаментална истина ни прави категорични в желанието си да защитаваме безкомпромисно вашите интереси.

Призоваваме отговорните лица, съставящи програмата на предстоящите футболни срещи от първенството и турнира за купата на България, да се съобразят с факта, че Ботев Пловдив разполага с най-модерното спортно съоръжение в България, включително и с най-доброто възможно осветление, за да не се налага всички работещи и учащи „жълто-черни“ привърженици да бъдат лишавани от правото да подкрепят любимия си клуб.

 

Държавата инвестира десетки милиони в нашия дом, за да може същият да предоставя нужните условия футболните срещи да се играят във време, удобно за всеки един привърженик. Условията за това вече са налице, а ние очакваме БФС да се съобрази с интересите на обществото.

 

С уважение,

 

Ръководството на ПФК Ботев“.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес