ЦСКА взе своето в Хасково

33826
ЦСКА взе своето в Хасково

ЦСКА спечели лесни три точки при гостуването на Хасково. "Червените" си осигуриха победата срещу тима на Емил Велев още след 30 минути игра, a резултатът до края на мача набъбна на 2:4. Така ЦСКА остава начело на "А" група с преднина от 8 точки пред Лудогорец, който е с мач по-малко.

Феновете на ЦСКА отново бяха на високо ниво и осигуриха почти домакинска атмосфера за своите любимци. Мачът започна с опознавателни първи минути на неравния терен в Хасково и без сериозни положения.

Без да си дава много зор ЦСКА откри резултата в 15-ата минута. Започналият като титуляр Антон Карачанаков стреля от пряк-свободен удар, топката рикошира в стената и промени траекторията си за да влезе във вратата на направилия отчаян плонж Боян Пейков. Четвърти гол за Карачанаков от фаул от началото на сезона.

Докато домакините все още се опомняха ЦСКА нанесе втория си удар. Този път той бе плод на отлична комбинация на "армейците". В нейната финална фаза Луиш Соарес върна технично с пета към Венци Василев по лявото крило, той намери Карачанаков в наказателното поле, Антон стреля, вратарят спаси, но Серджиу Буш бе най-съобразителен и довкара за 0:2.

Едва след този гол Хасково опита да погледне по-смело към вратата на лидерите. Емил Ангелов нагласи хубаво топката на Атанас Чепилов в 28-ата минута, но ударът му мина покрай вратата.

В 32-ата минута ситуацията за Хасково стана още по-тежка заради глупост на Майкъл Тевия. Бившият играч на Левски ритна без топка Борис Галчев и Таско Тасков му показа директен червен картон.

ЦСКА спокойно дочака края на първото полувреме, а Хасково не успя да върне интригата с гол.

Второто полувреме започна на фона на ефектна хореография на гостуващата агитка. И за да бъде кефът на ултрасите пълен техните любимци направиха бърза атака в 49-ата минута, Серджиу Буш подаде към Соарес надясно, той се подхлъзна и засуети, но Иван Скерлев се въртеше безпомощен около него, и играчът на ЦСКА си взе топката и с лек удар я прати под плонжа на Боян Пейков - 0:3.

В 57-ата минута Луиш Соарес отново се пребори с Иван Скерлев и върна жеста на Серджиу Буш с извеждащ пас, а румънецът без особен проблем прати топката в мрежата - 0:4. Боян Пейков изглеждаше нелепо.

В 73-ата минута Педро Еуженио донякъде върна надеждата на домакините, че има смисъл да се състезават в елита. Той проби отляво, влезе към наказателното поле и с изключително техничен удар намери горния ляв ъгъл на плонжиралия Якуб Дивиш. Чехът не бе получавал гол в "А" група от далечното гостуване на Берое на 28 септември.

В 80-ата минута Хасково върна още един гол за да направи поражението си по-прилично. Попадението отново бе много красиво, като Деян Лозев с летящ плонж с глава го реализира.

Въпреки създалото се леко напрежение, ЦСКА спокойно удържа аванса си до края на двубоя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ