Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Една звезда напусна елитен тим, друга все още е там, а има и двама нови

11 юни 2024, 22:25 часа • 3075 прочитания

Старши треньорът на Берое Хосе Луис Ачиари говори на старта на подготовката на "зелените". Специалистът разкри, че Вини Трибуле е напуснал отбора, а голямата звезда Себастиан Вия все още е в тима. Наставникът на заралии обяви две нови попълнения и каза за три оферти към български състезатели.

Бурно трансферно лято в Берое

"Има футболисти, чиито договори изтекоха и напуснаха. Има и други случаи като Лучано Скуадроне и Франко Минго, които ще пристигнат по-късно. Разглеждаме оферти за бъдещето на Себастиан Вия, който има още 2 години договор с клуба. Ако няма трансфер, той ще остане. Ние обаче трябва да бъдем реалисти и си даваме сметка, че е трудно да го задържим. Има много клубове, които искат да го привлекат. Ще приемем най-добрата оферта за него", каза Ачиари.

ОЩЕ: Себастиан Вия се завръща в Аржентина, феминистки организации се възпротивиха

Алберто Салидо и Хуанка Пинеда са новите играчи на заралии

"Викнали сме петима юноши. Вече отправихме оферти към трима български футболисти от Първа лига и чакаме да дойдат при нас. Вини Трибуле си тръгна. Имаме двама нови играчи, които клубът скоро ще обяви. Единият е Алберто Салидо, който играе зад нападателя, а другият е Хуанка Пинеда, който може да играе еднакво добре и двата фланга на нападението“, коментира аржентинският специалист.

ВАР-ът на Actualno

Кариерата на Алберто Салидо

Алберто Салидо е 24-годишен испански нападател. Той ще се присъедини към Берое от четвъртодивизионния испански Унион Атлетико. През изминалия сезон Салидо вкара 10 гола в 33 двубоя във всички турнири. Високият 171 сантиметра футболист, чийто по-силен крак е десният, е юноша на Майорка и Атлетико Мадрид, а през кариерата си играе още за Кордоба, Лас Росас, Леганес, Монтихо и Унион Атлетико, предава БТА.

ОЩЕ: Берое се огледа в полузащитник на ЦСКА

Кой е Хуанка Пинеда?

Другият нов в Берое ще бъде крилото Хуанка Пинеда. 24-годишният състезател за последно играеше в четвъртото ниво на испанския футбол, където застиваше цветовете на Гуадалахара. Роденият в Доминиканската република футболист изигра 30 двубоя за своя тим през изминалия сезон, като вкара 4 гола и направи също толкова асистенции. Той е и национал на страната си. Юноша е на Хетафе.

ОЩЕ: Официално: Ясни са новите лица в структурите на БФС

 

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес