Футболни хора масово не казват кой покровителства расистите от мача България - Англия

7826
Футболни хора масово не казват кой покровителства расистите от мача България - Англия
Снимка: Getty Images/Guliver

Проблемът е към властите, към МВР и към управлението. Това смята бившият спортен журналист Едуард Папазян, който напомни, че отправилите расистки обиди и нацистки поздрави са известни и най-нормалното нещо е да бяха озаптени предварително.

На въпрос защо "озаптяването" не е направено, Вили Вуцов отговори, че няма да каже, защото мнението му било крайно. Той обаче е убеден, че случилото се е предварително организирано! Същевременно Вуцов е категоричен, че проява е далеч по-лека от такива, на които е бил свидетел. "Страхотии", охарактеризира футболният треньор опита си пред Нова телевизия.

Както ни пребъркваха за вода, така трябваше да ги спрат, е тезата на Вуцов, който обаче говори за хора с качулки, направили расистката провокация, а редица снимки показаха друго – абсолютно открити лица на отправящи нацистки и расистки "поздрави". Вуцов обаче каза, че не познава тези хора предвид сериозните вече информации по медиите, че това са хора, използвани и за политически контрапротести.

Снимки: Getty Images/Guliver

Пред БНТ спортният журналист Георги Атанасов обаче хвърли основната вина за расизма върху БФС и чак в края на разговора беше повдигнат въпроса какво прави МВР, но точно тогава беше обявено, че телевизионното време изтича.

Що се отнася до акцията на ГДБОП, нито Вуцов, нито Папазян се наеха да коментират и спекулират защо точно сега се случи това, а не например преди 2-3 дни. Кой беше арестуван при тази акция - припомнете си в този материал!

По темата за оставката на Борислав Михайлов Вуцов не се съгласи, че всичко трябва да се хвърля върху него. "Много малко хора знаят, че има едно нещо, наречено Изпълком, което взема решение за всичко. Борислав Михайлов не може да вземе решение за нищо", подчерта футболният треньор. А Папазян е сигурен, че Михайлов е бил убеден, най-вероятно от Бойко Борисов, да подаде оставка.

"Необходима е цялостна, глобална промяна на българския футбол", убеден е Вуцов. Нито той, нито Папазян обаче се наеха да кажат конкретно име за нов председател на БФС. "Задава се една страхотна безпътица", подчерта Вуцов, защото, по думите му, нов председател ще бъде избран най-рано отпреди 3-4 месеца.

"Ние сега ще бъдем жестоко наказани. Ние сме малка, незначителна във футбола държава и ще бъдем използвани", убеден е спортният доайен Борислав Касабов, който говори пред bTV. Той каза, че щом председателят на ФИФА Джани Инфантино е подхванал темата, "ще го отнесе някой" – т.е. ние.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

Стойчо Младенов атакува Гриша Ганчев: В ЦСКА правят всичко, за да не станат шампиони

"Левски на левскарите" скочи на Сираков заради Мъри Стоилов

Спорт по телевизията днес - 19 април 2024 г.

Солени глоби: БФС прибира 18 хиляди лв. от полуфинала ЦСКА – Ботев Пловдив

Илиана Раева си тръгна с пълни торби от „Герена“ и каза: Левски и левскарщината нямат аналог (СНИМКА)

Стилиян Петров отговори дали ще заеме висок пост в ЦСКА

Лудогорец взима най-малко трима нови през лятото

Ето колко струва демонтажът на „Армията“, няма вариант ЦСКА да остане без стадион (ВИДЕО)

"Армията" отива в историята: ЦСКА събаря козирката (ВИДЕО+ГАЛЕРИЯ)

Сираков: Краев спря да разговаря с всички в Левски, оставихме Костов по бели гащи (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ