Футболният уикенд в Европа, изненадите този път не бяха в Англия

1143
Футболният уикенд в Европа, изненадите този път не бяха в Англия
Снимка: Guliver/GettyImages

Краят на футболната седмица в Европа и този път предложи изненадващи резултати и вълнуващи двубои за феновете на играта. Интересното е, че този път сензациите не дойдоха от обичайната дестинация, а именно Висшата лига. След като по време на междинния кръг в Англия грешки допуснаха лидерите в първенството, то през уикенда те се представиха доста по-убедително.

Испания - под знака на загубени точки от лидерите

През тази седмица ще отделим внимание най-напред на Примера Дивисион, заради допуснатите изненади в кръга. Още в съботния ден, лидерът в класирането Барселона, допусна грешна стъпка в битката за титлата, след като направи равенство с Валенсия у дома. Двубоят завърши при резултат 2:2, като гостите започнаха отлично и дръпнаха с два гола още до 32-та минута чрез Кевин Гамейро и Дани Парехо. Каталунците имаха нужда от магията на своя лидер Лионел Меси, който в 39-та минута реализира дузпа, за да намали изоставането на своите, а в 64-та минута изравни резултата с второто си попадение в мача. От грешката обаче не успя да се възползва преследвачът Атлетико (Мадрид), който загуби гостуването си на коравия отбор на Бетис. Двубоят на "Бенито Вилямарин" в Севиля предложи равностойна игра, а единственото попадение отбеляза Серхио Каналес от дузпа в 65-та минута. Грешките на лидерите отвориха възможност за колебливият от началото на сезона Реал Мадрид да навакса част от изоставането си. "Белият балет" записа лесна победа, след като се наложи с 3:0 над Алавес на своя "Сантиаго Бернабеу".Със спечелените три точки момчетата на Сантиаго Солари се доближиха на две точки от градския съперник Атлетико (Мадрид), на когото ще гостуват в следващия кръг. "Кралският клуб" е на трето място в класирането с 42 точки, с 8 по-малко от лидера Барселона. Четвъртата позиция, която дава право на участие в зона "Шампионска лига" продължава да заема отборът на Севиля, който през този уикенд беше победен минимално от тима на Селта.

Обзор на мачовете през уикенда, зрелищни голеади в Англия и Италия

Изминалият футболен уикенд беше изпълнен с много емоции за феновете на играта.  Най-интересно беше в английската Висша лига и итал...

Англия - лидерите се стабилизираха след грешните стъпки

Отборът на Манчестър Сити записа победа в дербито на кръга срещу Арсенал и се доближи само на две точки от водача в класирането Ливърпул. "Гражданите" се наложиха на своя "Етихад" с 3:1, като голаджията на шампионите Серхио Агуеро наниза три попадения в срещата. Трудна победа записа и отборът на Тотнъм, който победи Нюкасъл с 1:0 у дома. Седем минути преди края на редовното време Хьон-Мин Сон отбеляза единственото попадение в мача. От своя страна, Челси разгроми Хъдърсфийлд с 5:0 и си върна част от увереността, след като по-рано през седмицата беше разбит с 0:4 от Борнемут. Дебютни две попадения в лигата отбеляза новото попълнение на "сините" от Лондон Гонсало Игуаин, а толкова реализира и голямата звезда Еден Азар. Последното пето попадение вкара Давид Луис четири минути преди края. Манчестър Юнайтед продължи страхотната си серия под ръководството на Оле Гунар Солскяер, след като победиха минимално в гостуването си на Лестър.  С тази победа "червените дяволи" записват седма победа в последните си осем мача.На "Кинг Пауър Стейдиъм" единственото попадение в мача реализира нападателят на "червените дяволи" Маркъс Рашфорд още в деветата минута. Тази вечер предстои да се изиграе двубоят на лидера в шампионата Ливърпул, който гостува на Уест Хям.

Италия - зрелищни равенства белязаха кръга

В най-интересния мач от кръга, лидерът в класирането Ювентус беше попарен от Парма в края, като двубоя завърши при зрелищно равенство 3:3. Звездата на "старата госпожа" Кристиано Роналдо отбеляза две попадение, но те се оказаха недостатъчни след рецитал на Жервиньо за гостите в края, който също се отчете с два гола. Преследвачът в класирането Наполи записа убедителен успех над Сампдория с 3-0, но изостава от лидера на 9 точки. Головете в двубоя отбелязаха Аркадиуш Милик, Лоренцо Инсинье и Симоне Верди. Интер допусна поредно конфузно поражение, след като загуби домакинството си на Болоня с 0-1, но запази третата си позиция в класирането, като се намира на цели 20 точки от първото място. В директен спор за място в зона "Шампионска лига" отборите на Рома и Милан не излъчиха победител, като завършиха наравно 1:1 на "Олимпико" в Рим. Играчите на Дженаро Гатузо са четвърти с 36 точки, а тимът от Вечния град е пети с 35 пункта.

Футболните страсти през уикенда, от Ейбар през Буенос Айрес до триумф на Враца

Много изненадващи и страстни моменти предложи футболният уикенд за привържениците на великата игра. Кризата в грандове като Реал Мадрид...

Германия - Байерн отново губи, Дортмунд също сгреши

Продължава колебливото представяне на хегемона Байерн Мюнхен в Бундеслигата. Байер Леверкузен нанесе поражение на шампиона с 3:1 в мач от 20-ия кръг на шампионата. Баварците поведоха с 1:0 в гостуването си на Байер Леверкузен, но "аспирините" се добраха до пълен обрат и 3:1 в своя полза. Съставът на Нико Ковач регистрира четвърто поражение и вече изостава на седем точки от лидера Борусия Дортмунд. Водачът в класирането обаче също допусна грешна стъпка, след се добра само до равенство 1:1, при гостуването си на Айнтрахт(Франкфурт). Много убедително продължи да се представя и отборът на Борусия(Мюнхенгладбах), който надделя при гостуването над Шалке 04 с 2:0 и дори се изравни с Байерн (Мюнхен) в класирането с 42 точки. Четвъртото място, което дава право на участие в Шампионска лига се заема от РБ Лайпциг, който се наложи с 3:0 като гост над Хановер 96.

Франция - намери се кой да победи ПСЖ

Една от най-големите изненади дойде от Франция, където ПСЖ най-после загуби. След цели 21 изиграни мача отборът на ПСЖ записа първо поражение. Шампионите бяха надиграни като гости от Лион с 2:1 Всичко започна по план за парижани и още в 7 минута Анхел Ди Мария откри резултата. До почивката обаче "хлапетата" намериха пътя към вратата на парижани и Муса Дембеле изравни. Крайният резултат оформи Набил Фекир с гол от дузпа в 49 минута. Тимът на Томас Тухел продължава да е убедителен лидер в първенството, като има 56 точки, с 10 повече от втория Лил, който записа категоричен успех над Ница с 4:0. Лион пък се доближи на три точки от втората позиция с днешната победа. Четвърти остава отборът на Сент Етиен, който завърши наравно 1:1 като гост на Нант.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

Повериха дербито ЦСКА - Левски на най-добрия български рефер

Левски обвърза основен халф с дългосрочен договор

Демонтажът на „Армията“: Сектор „А“ бавно изчезва, багери вече копаят „В“ (ВИДЕО)

Скандал в Първа лига: Два от отборите влязоха в открит конфликт

Левски почти разпродаде юбилейните фланелки (ВИДЕО)

Звезда на Лудогорец се контузи, аут е за първия мач с Хебър за Купата

От осанна до разпни го: Ядосал агитката на ЦСКА си тръгва от "Армията"

Шеф в ЦСКА разкри, че на дербито с Левски може и да няма хореографии

Край на бойкота на "София Запад" извън стадиона, ще протестира от Сектор Б

Скорошен наставник на ЦСКА опипва почвата около треньорския пост в Левски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ