Генчев: Срамно петно! Не можах да позная отбора

2099
Генчев: Срамно петно! Не можах да позная отбора
Снимка: БГНЕС

Старши треньор на Локомотив (София) Станислав Генчев даде своето мнение след тежката загуба на отбора му от Хебър Пазарджик. Младият специалист не успя да намери обяснение за получилия се резултат. Той смята, че столичани са доминирали преди почивката и са можели да увеличат преднината си. Наставникът определи поражението като "срамно петно" и заяви, че не е успял да познае възпитаниците си след второто попадение на гостите. 

"Загубата е плод най-вече на пропуските през първото полувреме. Мачът започна отлично за нас, поведохме в резултата и след това имахме три ситуации, за да направим 2:0. И за наше нещастие в най-неудобния момент – в последната секунда на първата част допуснахме изравняване. Мога спокойно да кажа, че през първото полувреме имахме тотална доминация", започна Генчев.

"Второто полувреме го започнахме по-нервно от необходимото и въпреки това, пак имахме някои ситуации да вкараме. След втория гол необяснимо за мен, настана пълен хаос в отбора. Не можех да позная отбора. Нищо общо с предишните мачове, с тактическа дисциплина. Просто сякаш нещо се промени в главите на футболистите. И след 1:2 дори не опитваха да правят това, което трябва да правят", коментира той.

ОЩЕ: Станислав Генчев: Нямам никакво намерение да поемам Левски

"Неприятно е да се пусне гол в края на полувремето, но по никакъв начин не трябва да е някакъв шок. Нито е за първи, нито е за последен път когато ще се пусне такъв гол. Точно тогава трябва да се прояви характер, да се спазва дисциплината и нещата ще си дойдат. През второто полувреме не трябваше да правим нищо по-различно от това, което правихме преди почивката. Защото ще се повторя – преди това имахме пълна доминация и можеше да водим с два гола разлика. Но необяснимо не се случи нищо от това", не скри учудването си специалистът.

Отборът от квартал "Надежда" през седмицата игра полуфинал срещу ЦСКА 1948 за Купата на България. Логично наставникът на "железничари" трябваше да отговори дали футболистите му не са преуморени. "Умора няма, два дни са напълно достатъчни за да се възстанови всеки един футболист. По-скоро психическата тежест, отколкото физическа умора повлияха. За нашите амбиции е сериозен удар, не само за 7-ото място. Първо е унижение, и второ е срамно петно върху нас. Мач, който не подсказваше по нищо, че ще го загубим дори с един гол разлика, а то накрая стана със срамен резултат", призна Станислав Генчев.

Предстои гостуване на Ботев Враца, който също е застрашен от изпадане. "За нас няма разлика срещу кого играем, всички двубои са трудни. Показваме, че след загуба реагираме и излизаме с победа от ситуацията или най-малкото с равен резултат. Така че ще направим всичко възможно, за да си тръгнем с три точки от Враца. Първо ще направим анализ на днешния мач, за да видим какви грешки сме допуснали. Въпреки че Хебър нямаха и кой знае колко чисти положения днес. Всичко, което можаха, го вкараха. Но не трябва да правим такива елементарни отигравания", завърши старши треньорът на Локомотив София.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

Вуцов със суперлативи за Илиан Илиев: Изглеждахме като маймуни, а не сме толкова мъртви

Георги Иванов: Направихме много промени в БФС, ще има нови лица в комисиите

Ботев Пловдив стяга редиците за Европа: Взима конкурент на българин

"Подиграват ни се с ТВ правата, по-добре да приключваме"

Много скоро: Обявяват нов треньор в Първа лига

Футболна легенда уверено: Аз съм най-добрият за всички времена (ВИДЕО)

По повод 30 години САЩ 94 и "Златна топка": Задава се футболна одисея в Обзор

"Ако Левски вземе 200 000 евро за Асими Фадига, на "Герена" трябва да вдигнат банкет" (ВИДЕО)

Капитанът на националите призова за „позитивизъм по трибуните“ и начерта целите преди тима

"Взехме го от Тирето, дадохме му шанс": Готви се голям трансфер в българския футбол

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ