Иво Тонев: На 28 февруари става ясно бъдещето на "Герена"

18136
Иво Тонев: На 28 февруари става ясно бъдещето на "Герена"
Снимка: БГНЕС

Председателят на Управителния съвет в Левски Иво Тонев коментира ситуацията със строящия се Сектор А на стадион "Георги Аспарухов". Той внесе някаква яснота по въпросите, свързани с една от най-важните теми за феновете на Левски. Ето какво сподели Тонев пред Дарик:

-Г-н Тонев, каква е ситуацията със строежа на Сектор А, ще бъдат ли подновени ремонтните работи?

Първото, което трябва да уточним е, че строежът не е спирал. Работи се с малко по-бавни темпове, което е притеснително към днешна дата. Това, което мога да поема като ангажимент днес, е че водим много сериозни разговори. Те са на различни нива. На 28-ми февруари ще стане точно, конкретно и ясно, какво ще се случва със Сектор А.

-Има ли някакви оптимистични индикации, че нещата ще продължат с темповете, които бяха факт преди няколко месеца?

Ако днес кажа, че има оптимистични индикации, мога и да излъжа. Не ми се иска, докато нещо не е ясно и сигурно, да казвам каквото и да е. Никога не съм си позволявал да лъжа, а още повече когато става въпрос за Левски. Казах вече, че на 28-ми ще споделя, какво точно се случва със Сектор А в точни срокове. Ако трябва да се върна на първия въпрос, за месец януари, каквото е имало да се изпълни е направено заедно със строителите. Най-важното беше да се затвори последната част от трибуната, за да може да се изгради абонатната станция, така че да бъде отопляем теренът. Ако евентуално времето е лошо за първия ни домакински мач срещу Славия, теренът да може да се отоплява. Това вече е направено. В момента се правят проби, станцията вече е поставена. Не мога да кажа, че през януари не се е работило. Не искам да влизам в повече подробности и детайли, защото знаете, че Левски е отбор, който много хора обичат, но на много хора не им се иска нещата да се случат точно по този начин.

-Тодор Батков каза, че не приема вашата оставка. Той сподели, че работите със сърце и душа за Левски. Как приемате тези негови думи?

Не искам да коментирам. В крайна сметка това е негово мнение и негова оценка. Правя всичко възможно и очаквам да завърша с успех това, което съм започнал относно строежа на стадиона на Левски и по-конкретно първия етап, който е Сектор А.

-Следите ли това, което прави отбора, следите ли контролите в Кипър? Как ще оцените селекцията, която се прави и в момента?

Първо да кажа, че следя дотолкова, че следя случващото се по медиите. До този момент не успях да гледам контролите, които се играят. В главата си имам намерение да отида за ден или два до Кипър и да видя един от контролните мачове. Не искам да коментирам селекцията или това, което се случва. Нито ми е ангажимент, нито ми е работа. Надявам се, а и ми се иска Левски да изглежда по-добре отколкото през есента. Дано играем по-добре, да печелим повече мачове и публиката да е по-доволна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ