Йовов си тръгна от Левски, Мариан Христов го последва

20759
Йовов си тръгна от Левски, Мариан Христов го последва
Снимка: БГНЕС

Христо Йовов вече не е част от спортно-техническия щаб на Левски. От утре той ще е обикновен фен на отбора. Това заяви бившият футболист на "сините", който досега беше спортен директор в клуба. Йовов дойде днес, навръх националния празник, на стадион "Георги Аспарухов" заедно с помощник-треньора Мариан Христов и малко по-късно стана ясно, че и двамата си тръгват от "Герена". Йовов обясни пред журналистите, че очаква да чуе от собственика на Левски Тодор Батков какви са причините за освобождаването му. Вече бившият спортен директор добави, че не би останал в отбора, ако президентът промени намерението си да го освободи.

"Снощи г-н Батков се обади и каза, че смятал да ме освободи. Отвърнах, че няма никакъв проблем, обясни Йовов. - Досега няма официално потвърждение, но днес говорих с треньора и Батков му казал, че размислил. Правил съм много компромиси с достойнството си през последните месеци, така че повече нищо няма да кажа и ще чакам Батков да заяви какви са причините да ме освободи. В събота (б.р. на дербито с ЦСКА на "Васил Левски") ще има един фен повече на стадиона".

Разкол в Левски! Батков назначава, Йовов не знае

  За тотален организационен хаос в Левски призна спортният директор Христо Йовов. По-рано днес "сините" назначиха бившия си защит...

Тодор Батков не е посочил нито една причина пред Христо Йовов за смяната. Бившият футболист обясни и за близките си отношения с Иво Тонев, който в момента отговаря за строежа на Сектор А. "Иво Тонев ми стана близък, откакто дойде в Левски. В последните 6 месеца обаче той не е повлиял на нито едно мое решение, коментира той. - Христо Йовов е човек на Левски. Аз защитавам Левски. Ако вие знаете нещо друго, време е да свалите картите. Не можем да робуваме на приятелства и други симпатии. Човек трябва да се заобиколи с професионалисти. На правилните постове трябва да бъдат назначени правилните хора. Защо след като отстранихме ЦСКА никой не зададе въпроса дали не съм човек на Иво Тонев? Нещата са прости – вижда се къде, какво и как съм направил. Не е тук моментът да се хваля: щом Левски пада, значи и аз не съм направил нещо, както трябва. Веднъж завинаги обаче трябва да се разбере какво означава постът на спортен директор. Никога през живота си не съм се месил в реденото на състава. Моята работа беше да се занимавам с привличането на играчи и да договарям техните заплати. Това не се получи на най-добро ниво и затова сега се случват такива неща. Концепцията на играта я създава треньорът, аз мога единствено да изложа стратегията на клуба".

Йовов разкри, че точно преди 4 седмици е имал намерение да напуска, но тогава собственикът го е разубедил. "Тогава г-н Батков ми каза: "Не, не напускай, не ме оставяй сам!". Може би това ми беше едната грешка. Нека да минат мачовете, нека Левски да победи, тогава ще говорим. Имало е причини за моето решение. Докато не се изчистят тези неща, аз няма как да работя на "Герена". Просто няма как в една гнила обстановка клубът да върви. Нека нещата не тежат на отбора преди мача с ЦСКА. Много е важно да подкрепяме Левски. Левски е над всички. Съжалявам, че така се получи. Подкрепям футболистите и вярвам в тях. Държа обаче да знаете, че случващото се в Левски в никакъв случай не е проект на Христо Йовов".

 

Бившият футболист призна, че заради Левски е направил много компромиси досега, но все някога човек трябва да спре да го прави. "Мариян Христов също напуска Левски. При него случаят е сходен, президентът също му споделил, че смята да го освободи. Аз мисля, че старши треньорът назначава и освобождава своите помощници. Елин Топузаков има радостни причини, по които трябва да си тръгне – жена му е бременна и всеки момент трябва да роди. Той също имаше своите колебания, но и той ще изчака президентът да се прибере, за да разговаря с него. Не мога да коментирам грешката само на един помощник-треньор, но не го разбирам това – единият помощник е виновен, другият – не е. Това са обяснения, които може да даде само президентът. Нормално е да има грешки, но преди последните два мача Левски се справяше добре. Имахме съмнения след отстраняването на Йоканович, но накрая завършихме трети и продължихме за Купата. Никой обаче тогава не коментира, че имаше много пропуски в играта на Левски. Някои са ме винили, че ги показах, но през цялото време се бях зарекъл да не правя компромиси със себе си. Един компромис и виждате каква среща имаме днес".

Йовов: Не ни чака нищо хубаво, националният няма да се класира никъде

"Всички са виновни, в това число и аз. Надявам се това да е за урок и да разберат какво значи Левски", обяви спортният директор на "син...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ