Левски обърна Лацио за 3:2 навръх 100-годишния юбилей

30353
Левски обърна Лацио за 3:2 навръх 100-годишния юбилей
Снимка: БГНЕС

Левски победи Лацио с 3:2 в приятелския мач по повод 100-годишния юбилей на "сините". Двубоят на националния стадион "Васил Левски" беше кулминацията на празника, а 35 000 изпълниха трибуните и показаха любовта си към отбора. Първия гол вкара Мамаду Тункара в 14-ата минута, а 20 по-късно Гаел Какута увеличи преднината на италианците. Левски върна един гол в началото на втората част чрез Димитър Макриев. Отново нападателят беше точен за 2:2 в 58-ата минута. Третият гол за Левски беше дело на юношата Станислав Иванов в 77-ата минута. От стартовия състав на българите само петима бяха действащи играчи - Пламен Илиев, Пламен Крумов, Орлин Старокин, Даниел Димов и Станислав Ангелов. Останалите шестима бяха легендите на тима Елин Топузаков, Даниел Боримиров, Димитър Телкийски, Христо Йовов, Александър Александров и Георги Иванов - Гонзо.

Преди срещата бяха наградени някои от най-големите имена в историята на Левски, а самият мач започна под бурните овации на феновете, които изпълниха великолепна хореография, изписвайки символичното "Вековень" в Сектор "В". След спокойно начало и няколко опита за по-остри атаки, Лацио поведе в 14-ата минута с попадение на младия Тункара. Той получи хубав пас от Гаел Какута и простреля Пламен Илиев. Веднага след гола Валери Божинов се появи на мястото на Александър Александров. Голмайсторът на "сините" веднага можеше да изравни, но след центриране от левия фланг с глава прати топката на сантиметри от целта.

За 100 години Левски: Батков обеща мачове в Европа

Собственикът на Левски Тодор Батков се обърна към публиката на сините, на която даде сериозни обещания за бъдещето на клуба. Това се сл...

Точно когато часовникът отброи 19 минути и 14 секунди от началото на двубоя мачът спря за минута, за да могат феновете да почетат годината на основаването на любимия си клуб. Стадионът беше озарен от запомнящо се пиротехническо шоу, а на терена Лацио продължи да атакува и да създава опасни положения пред вратата на "сините".

Пламен Илиев демонстрира добър рефлекс при поредния удар към вратата му, а Владимир Гаджев смени един от любимците на публиката Даниел Боримиров. В 30-ата минута Божинов опита да изненада Стракоша от фаул, но изстрелът му бе много неточен. Последва нов пробив на пъргавия Какута, който мина безпроблемно през няколко защитници и не остави шансове на Илиев - 0:2. При този резултат Левски се настани по-трайно в противниковата половина, но трудно създаваше голови ситуации. Чак в края на полувремето Гаджев отправи удар към вратата на гостите, но прати топката в аут.

След почивката Левски заигра в традиционните си сини екипи, а феновете много скоро имаха повод да се зарадват. Младокът Станислав Иванов подаде технично към Макриев и централният нападател прати топката във вратата на Лацио. Подемът в играта на Левски бе повече от явен и в 58-ата минута резултатът беше изравнен. В прегръдките на съотборниците си отново се оказа Макриев, който напредна през центъра и с прецизен удар с левия крак заби топката в мрежата - 2:2.

В следващите минути действията на терена се водеха предимно в средата на терена, а феновете не спираха да пеят познатите си песни в прослава на Левски. В средата на втората част привърженик на Левски нахлу на терена с желанието да се докосне до любимците си, но бързо беше озаптен от стюардите и изведен от терена. Секунди по-късно Какута прати топката във вратата на българския тим, но страничният съдия вече беше вдигнал флага за засада. Атаките на Левски ставаха все по-опасни и третият гол висеше на косъм. Удар на Стефан Велев срещна гредата, за да се стигне до 77-ата минута, когато младата надежда Станислав Иванов вдигна стадиона на крака с прекрасно изпълнение. Юношата на "сините" показа техника в наказателното поле и с перфектен изстрел по диагонала излезе Левски напред в резултата.

ЛЕВСКИ - ЛАЦИО 3:2 (0:2)

Стефан Велев: За всеки играч най-важното е да не е контузен

Халфът на Левски- Стефан Велев със сигурност ще остане в Левски през новия сезон. Бившият футболист на Берое се лекува от тежка контузи...

0:1 Тункара (14)

0:2 Какута (34)

1:2 Макриев (47)

2:2 Макриев (58)

3:2 С. Иванов (77)

Гонзо: Футболът няма минало, а само настояще

Новият спортен директор на Левски Георги Иванов-Гонзо коментира юбилея на "сините", които стават на 100 години. Както е известно, Гонз...

ЛЕВСКИ: Пламен Илиев, Пламен Крумов, Орлин Старокин, Елин Топузаков, Даниел Димов (62 - Христо Попадийн), Станислав Ангелов, Даниел Боримиров (25 - Владимир Гаджев), Димитър Телкийски, Христо Йовов (17 - Илия Димитров), Александър Александров (15 - Валери Божинов), Георги Иванов-Гонзо Резерви: Михаил Иванов, Дъстли Мюлдер, Христо Попадийн, Валери Божинов, Пламен Димов, Илия Димитров, Станислав Иванов, Димитър Макриев, Стефан Велев, Владимир Гаджев

ЛАЦИО: Страхоша, Каванда, Новарети, Сиани, Раду, Андерсон, Минала, Ледесма, Какута, Кейта, Тункара

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ