Любо Пенев: Да го даваме скромничко

7050
Любо Пенев: Да го даваме скромничко

Националният селекционер на България Любослав Пенев призна, че успехът над Армения е труден, но добави, че е останал доволен от играта на момчетата, предаде Стандарт нюз.

"Очакванията си остават едни и същи. Ние продължаваме по програма. Ние продължаваме да бъдем България, скромен отбор в групата. Продължаваме голямата битка с огромно желание", каза Пенев за ситуацията в група В от световните квалификации. "Италия е фаворит за първото място, и Дания, Чехия и Армения – за второто. Нищо не се е променило", отсече треньорът на националите. Той обаче веднага допълни, че България по-скоро е загубила две точки, отколкото спечелила четири в първите срещи – с Италия и Армения. "Очаквах шест. С оглед на това, което се показа, заслужавахме шест. Но ги има тези неща във футбола. Трябва да сме доволни. Очакват ни много битки, трябва да сме организирани, дисциплинирани, готови за единоборства и провокации, особено на чужд терен", заяви Пенев.

Ново начало за България

България постигна историческа първа победа над Армения с 1:0 и продължи възраждането си на световната футболна сцена. Момчетата на Люб...

Относно по-малкото публика, в сравнение с тази на мача с Италия, Пенев благодари, че все пак я е имало. "Важно е, че момчетата получиха подкрепата на публиката. За отбора е важно да я има тази подкрепа, колкото по-пълен стадион, толкова по-добре. Феновете са интелигентни, мисля, че оценяват какво се прави, и се надявам да има повече хора", каза той.

За трите червени картона, белязали мача с Армения, той добави: "Не е приятно да се случват такива неща. Това може би беше провокирано, че съдията изпусна мача при нарушение на Артур Едигарян за втори жълт картон. Емоциите се повишиха и така се случи. Мисля, че и аз, и моят колега ще проведем нужния диалог, и да не се случват отново такива неща."

Какво е било значението на гола точно преди почивката? "Беше от голямо значение. Преди това имахме едно-две не много чисти положения, но направихме опасни контраатаки. Накрая направихме една, която се увенча с успех. За нас бе важно, срещу отбор, чиято цел е да затвори всички пространства пред собствената си врата. След почивката се откриха малко, и ние намерихме възможност да осъществим повече атаки. И след като останахме с човек повече, не бе задължително да тръгнем напред. Те имат много добри изпълнители до контраатака. И освен това, още не сме стигнали до това упражнение – да играем с човек повече", добави Пенев.

"Момчетата изпълниха перфектно задачите си, имаше такива, които превъзмогнаха болките си, и се вписаха в колектива, и помогнаха", похвали ги още веднъж Пенев и добави, че не бърза да обяви кой ще замести Светослав Дяков, получил днес червен картон: "Нека да не мислим сега кой да замени Светослав Дяков. Пожелах на всички момчета успех в клубовете, да се пазят от контузии, имам идея, но да не я коментираме сега, има време."

Играем за историческа първа победа срещу Армения

Днес от 21:00 часа на националния стадиона "Васил Левски" българският национален отбор ще играе за първа историческа победа над тима ...

Футболистите също не спират да хвалят своя треньор и Пенев призна, че е приятно: "Това ми показа тяхното доверие, 100% вяра в треньорския щаб. Аз неслучайно ги хваля, те се представят отлично в тренировъчния процес. Има добри взаимоотношения, които са задължителни в един национален отбор, на такова ниво."

"Най-важен е колективът. Затова не споменавам имена. Малко са нещата, които не ми харесаха, но имаме много работа. По-скромнично, без еуфория, без емоции, да се трудим", завърши Пенев.

Редактор: Ая Косарова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ