Лудогорец е шампион! Влезе в историята, редом до ЦСКА и Левски

11864
Лудогорец е шампион! Влезе в историята, редом до ЦСКА и Левски
Снимка: БГНЕС

Лудогорец е шампион на България за трети път в своята история! Разградчани победиха Локомотив (Пловдив) с 1:0 като домакини и триумфират, след като са недостижими на върха със 78 т., вторият ЦСКА има 70 два кръга преди края. Единственият гол в днешния мач отбеляза Роман Безяк в 10-ата минута.

Третата титла за Лудогорец се явява и трета поредна, постижение, което в историята на българския футбол се удавало само на ЦСКА и Левски. Треньорът Стойчо Стоев пък спечели първия си трофей в треньорската кариера. През този сезон Лудогорец стигна и до 1/8-финал в Лига Европа, а му предстои и финал за купата на България срещу Ботев. Всички тези факти явно не се видяха достатъчно значими на публиката в Разград, която не успя да напълни кокетното стадионче в града. Около 4-те хиляди зрители, които присъстваха на мача, пък създадоха атмосфера, присъща повече за театрална постановка и с нищо не стана ясно, че техният любим тим завоюва трофей.

Лудогорец започна силно мача и откри още в десетата минута. Светослав Дяков изведе страхотно Роман Безяк, който преодоля Йордан Господинов за 1:0. Зелените имаха пълно преимущество срещу обезверения си противник и пропуснаха да се сдобият с по-солидна преднина.

В 33-ата минута Роман Безяк направи сериозен пропуск, след като излезе сам срещу Господинов, но този път вратарят се справи. Лудогорец продължи да обстрелва вратата на "смърфовете", но или неточно, или стражът се намесваше добре. В края на мача статистиката сочеше 20 изстрела за Лудогорец срещу едва два от гостите.

През второто полувреме Лудогорец вече мислеше за шампанското и свали оборотите. Дори това не помогна на Локомотив да живне и гостите така и не създадоха сериозно положение в мача.

Лудогорец ще участва в следващото издание на Шампионската лига, като стартира от втория предварителен кръг, в който е поставен. Мачовете са на 16 и 23 юли. За да влезе в групите на най-комерсиалния турнир, Лудогорец ще трябва да премине също така третия предварителен и плейофния кръг. Българите няма да са поставени на жребия единствено в плейофния.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ