Лудогорец пусна цяла декларация относно заплатата на свой футболист

8654
Лудогорец пусна цяла декларация относно заплатата на свой футболист
Снимка: БГНЕС

Ръководството на шампиона Лудогорец публикува официална декларация, с която отрече информацията, че новото попълнение на тима - Браян Ангуло, ще прибира по 30 хил. евро на месец.

От клуба отричат да проявяват интерес към Луис Карлос от Спортинг (Брага) и Гари Макий-Стивън от Дънди Юнайтед.

Шотландец и бразилец подсилват Лудогорец

Лудогорец преговаря с още двама чуждестранни футболисти. Става дума за вътрешен полузащитник и дясно крило. Разговорите с тях са в напр...

Ето и цялото съобщение, публикувано на сайта на Лудогорец:

"По повод тиражираните информации относно трудовото възнаграждение и трансферната сума, платени за привличането на Браян Ангуло в ПФК "Лудогорец" ръководството на Клуба ви уведомява за следното: ПФК Лудогорец стриктно спазва политиката си за конфиденциалност относно заплатите на футболистите, както и сумите за трансферните им права. В тази връзка цитираните в пресата и електронните медии цифри по сделката за Ангуло са неточни и некоректни. За съжаление не веднъж през последните години се коментират суми по трансфери и заплати на наши футболисти, като в по-голямата част от случаите информацията е била спекулативна. Тя цели по-скоро създаването на сензация или напрежение в клуба. Пореден пример е упорито публикуваната последните две седмици информация за привличането на Гари Маккий - Стивън от Дънди Юнайтед и Луис Карлос от Спортинг (Брага). Тези футболисти никога не са били трансферна цел на ПФК Лудогорец и не представляват интерес за скаутския отдел на Клуба. Десетки са още примерите за "трансферни цели", които пълнят вестникарските страници.

Ръководството на ПФК Лудогорец не е склонно да прави екстравагантни трансфери особено в условията на световна икономическа криза. По тази причина заплатите на нашите футболисти и платените суми за тях не надхвърлят рекордните пари, извадени от наши конкуренти за играчи през годините. Не случайно в близкото минало състезатели, желани от спортно-техническия щаб на клуба предпочетоха по-изгодните финансови условия на противникови тимове.

ПФК Лудогорец стриктно спазва финансовата дисциплина и не си позволява да надхвърля определения бюджет за сезона. Случаят с Браян Ангуло е точно такъв. Привличането му стана факт благодарение на трудни, но успешни преговори между ръководствата на ПФК Лудогорец и Гранада".

Перлата в селекцията на Лудогорец със сензационна заплата

Последният трансфер на Лудогорец Брайън Ангуло стана в най-добре платеният футболист в "А" група. Колумбийският защитник ще прибира по ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com