Манджуков: Имам 600 000 акции на ЦСКА

21738
Манджуков: Имам 600 000 акции на ЦСКА

Бизнесменът Петър Манджуков, когото преди дни Александър Томов обяви за първия от крупните инвеститори в ЦСКА, призна, че притежава сериозен дял от собствеността в клуба.

"От няколко месеца имам 600 000 акции в ЦСКА. Купих ги заради силната привързаност на най-големия ми син Ивайло към отбора. За него "червените" са не просто футболен тим, а идея, която трябва да бъде подкрепяна със сърцето. Съвсем скоро ще навърши 40 години, затова направих жест към него- обясни Манджуков. - Освен това съм израснал в Сопот. Там всички подкрепят ЦСКА като контрапункт на Карлово, в който 100% са левскари. Лично аз съм фен на "армейците", но стискам палци и за Ботев (Пловдив)", казва Манджуков пред вестник "Преса".

Според него "червените" са емблема на българския футбол и трябва да си върнат позициите на вътрешно и международно равнище.

"С цялото ми уважение към останалите, от ЦСКА излезе всичко най-добро в играта, ако изключим Гунди когото имах честта да познавам. Инвестирам и по чисто бизнес причина - клубът ще е публично дружество, листнато на борсата, а това гарантира сериозно и професионално управление", добави Манджуков.

Той увери, че предстои да си купи още акции.

"Искам да разполагаме с такъв процент, който да позволява на мен и семейството ми да влияем при взимането на решения. В момента при настоящия капитал държа около 6%. Ще следя как вървят покупките на борсата. Ако капиталът се увеличи до 8 млн. лева ще си взема още ценни книжа, така че делът ми да не пада под 5%", каза още бизнесменът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ