Мъри хвърли оставка и каза: Няма да продължа в Левски, притеснява ме начинът на управление (ВИДЕО)

13294
Мъри хвърли оставка и каза: Няма да продължа в Левски, притеснява ме начинът на управление (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Треньорът на Левски Станимир Стоилов повече няма да води "сините". Това заяви самият той след победата над Локомотив София. Специалистът сподели, че се притеснява от начина на управление на клуба и това не му позволява да продължи работата си на стадион „Георги Аспарухов“.

На живо: Станимир Стоилов обявява своето бъдеще в "Левски"

На живо: Станимир Стоилов обявява своето бъдеще в "Левски" #ВсичкиЗаедно #АзСъмЛевски #ЛевскиЕВечен

Posted by ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI on Saturday, April 8, 2023

"Доминиращата роля на спонсора са двама служители на PalmsBet и един на Левски, така не могат да се взимат правилните решения. Имах среща с Мило Борисов, Лъчо Петров, Наско Сираков и Иво Ивков. Опитах да обясня, че този начин на управление ще доведе до промени".

„Левски е различен клуб, не е като останалите. Опитах се след разговор час и половина, сигурно ми се смееха. Пет-шест месеца беше прословутата ми фраза, че не идвам щастлив на работа, опитах да обясня каква е ситуацията. Една рана, когато не я затвориш, гнои. Безброй напрежение между изпълнителния директор и генералния спонсор. Получаваме вноски по договор и даже напред, но накрая на миналата година си изчистихме всички вноски".

"Дойде голямо напрежение. Бяха всекидневни скандали. Първото напрежение направи Ивков, защото имаше договор, който бе подписан преди нашето идване. По правилата на УЕФА нямат право да доминират в управлението на клуба от спонсора. За да си спонсор, трябва да си благороден. Имат договор за 10% от всички приходи. Изпълнителният директор и аз трябваше да заплашваме, че ще си тръгнем. Той успя да махне от десетте процента от даренията на феновете. Това щеше да е безумие. До ден днешен билети, приходи от магазин и така нататък. си остават. Тези пари са фактурирани. Те казаха, че няма да си ги искат, но и г-н Божков и Хубчев нямаше да ги искат. Дано ги предизвикам сега да ги изчистят“.

Наско Сираков

„LED системата обикаля цяла България, изплащаме част от нея, а получаваме приходи само от мачовете на стадион "Георги Аспарухов". Другата тема, която се правя, че не чувам и не виждам. При трансфера на Роналдо се казва, че това е подарък на Мъри Стоилов. Този футболист ще остане и сега, не е подарък за Мъри Стоилов, а ще получат 10% лихва и бъдещ трансфер, това ако е подарък...”, разкри Стоилов.

„Собственикът трябваше да се намеси по-рано. Не виждам голяма причина изпълнителният директор да бъде уволнен. Работещите хора грешат. Работили сме в изключително тежка атмосфера. Имах чувството, че в момента, в който издърпахме това, вече бяхме ненужни. Беше така ситуация и при предишния престой. Опитваха да ме убеждават да поема клуба сам, а между ръководните фактори се усмихваха и беше цветя и рози".

"Махнаха Ивков, следващият щях да съм аз. Представителят на феновете (Петър Ганев) не съм го познавал, нищо че е от моя град и са го уволнили, защото е похвалил работата на изпълнителния директор. И аз съм доволен от изп. директор, значи и аз трябва да бъда уволнен“.

„Има опасност, ако продължавам, защото не знам с кого ще работя, тези неща не се коментираха с мен. Ако ми бяха казали, че ме взимат за треньорче, сега в България има много треньори. Предлагаха ми да водя още един мач и след това да си тръгна, това е върхът на продължението. Щом съм треньор за един мач. Днес се обадих на спонсорите, за да разберат от мен, а не от медиите. Предложиха ми да остана на лятото. Казах му: "Мислих, че ще ми предложите 3 години договор, вие 2 месеца ми давате. Много щедро, шегувах се, разбира се“.

„Няма да участвам в заробването на Левски. Очаквам следващите глупости да се случат между фенските фракции. Трябва да има обединение. Не дойдох за разединение. Вчера имах разговор със Сираков заради любовта на феновете, на който поставих две условия - при подмяна на УС да има доминираща квота футболният клуб и второто да продължим в същия екип с Ивков, да се даде срок шест месеца или една година, да се поставят конкретни цели и ако ги приемем и не ги изпълним, сами да си тръгнем".

Фенове на Левски

"Ако на висшето ръководство им трябват слуги, няма да бъде с моето наблюдение. Исках всичко да се знае от първия ден. Ако бяхме седнали всички да обсъдим сметката към НАП… Никога не съм делял феновете на Левски. Всички сме под една или форма организирани. Никога не съм казвал плащайте само там. Ако бяхме седнали, в сметката щеше да има двойно и тройно повече пари“.

„Разединението е видно и там, няма да си затварям очите. Притеснява ме какво оставям. Оставям един клуб, който след два месеца ще направи голяма печалба от 2-3 милиона от спортна екипировка. Оставяме футболисти, които бяха 0 лева, а сега са с огромна цена - спорим дали са четири или пет милиона. Да не звучи нагло, мисля, че играем най-добрия футбол в България. Цяла България да се обединят, няма да имат 6500 членски карти", каза Стоилов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

Обрат за месец: ЦСКА обвърза играч с нов договор, а сега иска да го махне

Изненада: Нарочен за гонене остава в Левски?

ВАР-ът на Actualno: Разделеният отбор на народа

Венци Стефанов: По-добре късно, отколкото никога! Мечтаем за Европа (ВИДЕО)

Хосе Кордоба се е разбрал с новия си клуб, "сините" прибират солидна сума

БФС глоби Левски, ЦСКА и Локо Пловдив с 12 хиляди лева

Славия разпиля Ботев Пловдив и завърза интригата за седмото място (ВИДЕО)

Играч на Ботев Пловдив се разминал с ЦСКА

ЦСКА 1948 и Арда не се победиха в битката за бараж (ВИДЕО)

Септември София е на крачка от Първа лига (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com