Отборът на Валери Божинов смени треньора

2294
Отборът на Валери Божинов смени треньора
Снимка: БГНЕС

Отборът на Валери Божинов - Добруджа, освободи доведения му баща Сашо Ангелов, който заемаше поста старши треньор. Ръководството на клуба и специалистът са се срещнали на стадион "Дружба" и в крайна сметка се е стигнало до изненадваща раздяла. Помощник на наставника бе именно Божинов. Очаква се бившият играч на Манчестър Сити, Ювентус и още куп европейски грандове също да си тръгне.

"В неделя вечерта, тоест вчера, ми казаха, че са натискали, грубо казано, президента на клуба да ме махне. Не знам защо, никой нищо не ми обясни. След това мислих много. Прехвърлях в главата си мачовете с Добруджа досега. Смея да твърдя, че през последните десет години такива резултати с този отбор не е постигал никой друг - за десет мача спечелихме 16 точки. Когато поех Добруджа, бяхме последни в класирането, сега сме на 11-о място. Всички уж бяха доволни от това, което правим, изневиделица ми дойде това нещо - че натискали президента.", коментира Ангелов пред Sportal.

ОЩЕ: Престижно: Валери Божинов подписва със световен гигант

"Първо искам да кажа, че винаги съм бил точен и ясен. Относно работния процес, тренировките, всичко. Ако някои се оплакват от натоварванията, смятам, че това е цялостен проблем на българския футбол. Онази вечер случайно попаднах на изказване на Лечков, който правилно каза, че ни липсва динамика. Това се видя срещу Унгария. И да си много добър технически, нямаш ли бързина, нищо няма да стане. След 2000 г. футболът стана преди всичко атлетика, това трябва да се знае.

От друга страна в някои мачове не ни покри късметът, в т.ч. срещу Дунав. Имахме чисто положение, което и дете би трябвало да реализира, но на празна врата не пратихме топката достатъчно силно към вратата и защитник изчисти от голлинията. Случва се, било е писано така. Нека да е ясно обаче - никога няма да се уморя! Тренирам всеки ден, не пия, водя здравословен начин на живот. Показвам на момчетата, че на тия години мога да сваля килограми, значи и те могат. Психически също съм стабилен - видял съм през годините доста идиотщини. Когато работата е свършена неправилно, това играе роля. Футболистите трябва да имат манталитет на победители - винаги съм искал да са "изроди" на терена и добри хора в живота. Работа и постоянство!", добави освободеният треньор.

В последната си среща от Втора лига Добруджа завърши наравно 0:0 в домакинството си на Дунав Русе. Тимът заема 11-та позиция в подреждането с актив от 28 точки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

"Нито една от съдийските грешки в мача Лудогорец-ЦСКА не е повлияла на крайния резултат"

Мъри не спести нищо на Сираков: Кой каквото си е надробил в Левски, сега трябва да го сърба…

Левски договори бразилски ляв краен бранител

"Футболист на Футболистите": Ясни са номинациите за престижната анкета

ВАР-ът на Actualno: Хегемонията на Лудогорец, разделението в Левски и неяснотите в ЦСКА (ВИДЕО)

Лудогорец пръска милиони за трансфер на звезда от Първа лига

Определиха съдията за финала между Лудогорец и Ботев Пловдив за Купата на България

Лудогорец осъди хулигански прояви на фенове на ЦСКА и подкрепи предложение на Наско Сираков

Каранга е пътник, нападателят напуска ЦСКА

Лудогорец намери заместник на Пьотровски, преговаря с бразилски гранд за опитен халф

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com