С гол в 108': Лудогорец разплака ЦСКА при сбогуването с "Армията" (ВИДЕО+ГАЛЕРИЯ)

7787
С гол в 108': Лудогорец разплака ЦСКА при сбогуването с "Армията" (ВИДЕО+ГАЛЕРИЯ)
Снимка: БГНЕС

Последният мач на емблематичния стадион "Българска армия" е в историята! Почти 60-годишното съоръжение бе за последно арена на футболен двубой за голямото дерби между ЦСКА и Лудогорец от 20-ия кръг на Първа лига, а празникът бе частично развален от българския шампион, който открадна победата с гол в 18-ата минута на добавеното време на мача!

Лудогорец победи ЦСКА в последния мач на "Армията"

Над 1000 мача по-късно стадионът, от който лъха на история, затваря окончателно врати, за да бъде реновиран и превърнат в съвсем ново и модерно спортно съоръжение. А феновете на ЦСКА направиха така, че датата 10 декември да се помни дълго време. Лудогорец обаче успя да си тръгне от "Ада" на "Армията" с победа с минималното 1:0, и то след гол на бившия футболист на "червените" Спас Делев.

СНИМКИ: Като за последно: Невиждано шоу в последния мач на "Армията (ГАЛЕРИЯ)

ЦСКА - Лудогорец на

Феновете на ЦСКА направиха истинско шоу на стадион "Българска армия"

В големи периоди от мача играчите на ЦСКА и Лудогорец не предложиха особено футболно зрелище, което да заслужава и по-детайлен коментар. Но на трибуните на "Армията" бе сътворено истинско шоу. Препълненият до краен предел стадион стана сцена на невероятна хореография, която може да видите в тази ГАЛЕРИЯ.

На "Армията" се събраха близо 20 000 зрители, като желаещите да посетят стадиона бяха дори повече, но от мерки за сигурност нямаше как да бъдат допуснати на трибуните. Преди срещата бе изпълнен националният химн на България, а в кадър се появи и легендата Христо Стоичков с насълзени очи.

Христо Стоичков

Димки и факли прекъснаха срещата на "Армията"

През първото полувреме атаките към двете врати се редуваха, като Лудогорец бе малко по-активен. След 30-на минути игра обаче ЦСКА направи фрапантен пропуск, когато Марселино Кареасо не успя да засече на няколко метра от вратата на разградчани.

Малко след началото на второто полувреме играта бе прекъсната за около 10 минути заради димки и факли. След това пък не се игра особен футбол на терена, но на трибуните продължи да бъде наелектризиращо. Заради големите прекъсвания бе дадено и голямо продължение от 12 минути, което пък се удължи допълнително с поне още толкова.

ЦСКА - Лудогорец

Спас Делев разплака "червена" България

В 18-ата минута на добавеното време на срещата Лудогорец разплака голяма част от феновете на ЦСКА, отбелязвайки победен гол. Бившият футболист на ЦСКА Спас Делев успя да се възползва от подаване на Рик Джонатан, за да донесе ценните три точки на разградчани в битката за титлата.

Веднага след гола Делев не скри радостта си, а същото сториха и неговите съотборници. Това вбеси както фенове, така и играчи на ЦСКА, като се стигна до напрежение и хвърлени предмети в близост до аутлинията. Треньорът на вратарите на "орлите" Здравко Здравков дори се озова на тревата, но след това се изправи, държейки се за главата.

Лудогорец изпревари ЦСКА в класирането

Победата позволи на Лудогорец да изпревари ЦСКА в класирането, и то с мач по-малко. Разградчани заеха втора позиция с актив от 42 точки, колкото има и третият ЦСКА, който е със значително по-лоша голова разлика. "Зелените" са и с мач по-малко, който може да им позволи да догонят лидера Черно море, заемащ лидерската позиция с 45 пункта.

СНИМКИ: Като за последно: Невиждано шоу в последния мач на "Армията (ГАЛЕРИЯ)

Още спортни новини четете в Actualno.com!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

"Не е случайно кой купува ЦСКА в деня, в който забраниха рекламата на хазарт"

Николай Костов остава в Левски

ЦСКА иска национал на Гамбия, подвизавал се в Първа лига?

Шотландци опитват да отмъкнат трансферна цел на ЦСКА и Левски

Николай Костов се срещна със Сираков и каза: Пас съм!

Бербатов вече води преговори с ЦСКА, негов човек е започнал работа при „армейците“?

Левски разкарва Николай Костов, стана ясен заместникът му

Какво предстои за ЦСКА след оттеглянето на Гриша и Данаил Ганчеви? (ВИДЕО)

Край: Гриша Ганчев се оттегли от ЦСКА

Бъдещето на Заги начело на Славия е под въпрос

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ