Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Спорен червен картон и късен гол пак измъкнаха Лудогорец (ВИДЕО)

21 април 2023, 20:52 часа • 3514 прочитания

Българският шампион Лудогорец измъкна нов труден успех в битката за титлата, след като надви Локомотив София с минималното 1:0 като домакин в мач от 27-ия кръг на Първа лига. В герой за разградчани отново се превърна Игор Тиаго, който отбеляза победния гол в края на мача.

В средата на първото полувреме Спас Делев отбеляза попадение, което обаче бе отменено от ВАР заради засада. В края на частта Локомотив София остана с човек по-малко, след като Селсо Рапозо бе изгонен с втори жълт картон за нарушение, което породи полемики дали заслужава картон.

ВИДЕО: Имаше ли червен картон за Локо София?

През второто полувреме Лудогорец натисна своя съперник, но победното попадение така и не идваше. Едва в 83-ата минута Игор Тиаго порази вратата на съперника, за да донесе нови ценни три точки на своя тим. В предния кръг отново Тиаго бе герой, носейки късен обрат срещу Арда. Минута по-късно бе отсъдена и дузпа за Лудогорец, която обаче бе отменена от ВАР. До края тимът запази минималния си аванс.

Така Лудогорец успя да надвие отбора на бившия си наставник Станислав Генчев и да се изкачи на първото място в Първа лига с 65 точки - с една повече от втория ЦСКА, който в неделя гостува на Пирин в Благоевград. Следващият мач на Лудогорец в първенството е директният сблъсък с ЦСКА. Преди това "зелените" срещат Черно море на полуфиналите за Купата на България.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес