БАБХ проверява усилено вноса на плодове и зеленчуци от Гърция

2764
БАБХ проверява усилено вноса на плодове и зеленчуци от Гърция
Снимка: БГНЕС

Проверка на внасяните от Гърция в България плодове и зеленчуци извършват днес (4 март) на ГКПП Кулата-Промахон инспектори от ОДБХ-Благоевград, предаде БГНЕС.

Проверките се извършват от инспектори на ОБДХ-Благоевград в лицето на Пламен Солачки - н-к отдел "Растителна защита" и гл. инспектор Борислав Гогов. Има опасения, че след продължилата 40 дни блокада от гръцките фермери на граничния пункт, в страната може да се внася продукция с изтекъл срок на годност. При проверки в началото на тази седмица е открита негодна продукция, каза Пламен Солачки.

Нови сортове български домати ще се борят с чуждия внос

Нов български сорт домато – "Розово сърце", ще е на пазара още през това лято. Сортът е разработен от учени от Института по зелен...

Поради съвместната акция-учение днес по охрана на границата с Гърция между армията и НС „Гранична полиция”, репортерите не бяха допуснати да заснемат самата проверка на микробусите и други товарни автомобили.

Днес на Кулата бяха проверени пет партиди, внос от Гърция. Сред тях ябълки, домати и краставици от о-в Крит. Те бяха в отлично състояние. Проверките продължават, такива се извършват освен на Кулата, още на ГКПП Илинден-Ексохи, и двата на българо-гръцката граница, както и на ГКПП Златарево на македонската граница.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com