Благоевград отбеляза тържествено празник на Казахстан

3308
Благоевград отбеляза тържествено празник на Казахстан
Снимка: община Благоевград

Слънчевият Благоевград днес беше озарен от дипломатически коли и много музика от пиринския край. Причината - празнуването на пролетния празник Науръз на град Казахстан. Събитието се провежда за пета поредна година, като този път, близо до зала "22-септември" всички жители и гости на града можеха лично да празнуват заедно с дипломатическата делегация.

Пролетният празник, символ на Казахстан започна с изпълнение на Асамбъл "Пирин", които изпяха едни от значимите си произведения. Под аплодисментите на благоевградчани, посланикът на Република Казахстан Темиртай Избистян, както и почетният консул на България там Митко Соколов, благодариха на всички за празненството и не скриха задоволството си от организацията на Благоевград.

Самият посланик подари на кмета на града д-р Атанас Камбитов за добрите партньорски отношения, като увери, че приятелството между двете държави ще продължи и за в бъдеще.

Камбитов, от своя страна, също направи прочувствена реч, изпълнена с много пожелание към гражданите на Казахстан:

"„За пета поредна година честваме този празник заедно – българи и казахи. Пролетта обикновено се свързва с ново начало, с плодородие. Ние може да кажем, че вече плодовете ги имаме – едно приятелство, което надграждане. Приятелството е нещо, което не се измерва в цифри, в статистика, или го има или го няма. Сигурен съм, че всичко това което правим ще даде своите конкретни резултати, и в културния обмен и в бизнес отношенията, във всички аспекти, касаещи двете страни. Благодаря на Н. Пр. Темиртай Избастин и Митко Солаков, че стигнахме дотук. Преди няколко дни открихме и почетно консулство на Грузия в Благоевград. И тъй като знам, че числото седем е символ в Казахстан, Ви пожелавам седем дни във всяка седмица в годината да бъдете здрави, щастливи и успешни“, каза кметът

На официалното събитие присъстваха още председателят на общинския съвет - Радослав Тасков, зам.-областния управител на града Антоанета Янчева, директорът на ОД на МВР- Николай Хаджиев и други представители на общинската и местната власт. Преди края на събитието, кметът Камбитов получи и почетен знак, символ на дипломатическите отношения, между Република Кахастан и България. След церемонията от общината бяха организирали изложба под надслов "Казахстан - далечен и близък", която включва фотографии, посветени на историята на страната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БЛАГОЕВГРАД:

Собственик на магазин в Благоевград откри стара ръчна граната

Без аптека и лекар са жителите и гостите на Мелник

Благоевград отдели почти милион за приобщаване на ромите

Спешни медици протестират заради поредна проява на насилие към тях

Обвързаха кмет на голям град с Нотариуса: Кметът отговори подобаващо

4 години по-късно: Бившият кмет на Благоевград се завърна в ГЕРБ

Община Разлог и “МБАЛ- Разлог” набират средства за нов мамограф

Обраха офис на кабелна телевизия в Благоевград

Две леки земетресения край Симитли

АДФИ със спешна финансова проверка в община Благоевград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Благоевград