Експерти от Благоевград представиха проекта "Долината на Струма"

10367
Експерти от Благоевград представиха проекта "Долината на Струма"
Снимка: Кирил Капустин, ImagesFromBulgaria.com

Експерти от община Благоевград представиха на пресконференция проект „Долината на Струма”. Основните цели на проекта са: повишаване на регионалния туристически потенциал; създаване, развитие и маркетинг на устойчиви и разнообразни, специфични за региона туристически продукти и пакети с висока добавена стойност; намаляване на териториалната концентрация на туризма и по-равномерно разпределение на ползите от него. Той е по програма „Регионално развитие” 2007- 2013, като се финансира от Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет на Република България.

Бюджетът на проекта е 496 220 лева, от които 471 409 лева от ОП „Регионално развитие и 24 811 лева съфинансиране от община Благоевград. Продължителността на проекта е 24 месеца, като той трябва да бъде завършен до 20 февруари 2015 година, предаде Фокус.

В Благоевград започва изложба "Здравей, ваканция. Ваканция с Coca Cola"

Национална изложба „Здравей, ваканция!” отваря врати от 17:00 часа в Младежки дом-Благоевград, съобщиха от пресцентъра на ...

Инициативата преминава през четири етапа. Разработени са четири туристически пакета с различна насоченост и ориентирани към различни целеви групи - „Четири планини по долината на Струма”, „Танцът на бабугерите”, „Стожери на вярата” и „Долината на Струма”.

Всички предвидени рекламни материали са изготвени: рекламно- информационни брошури за пакетите, пътеводител, карта, рекламен филм. Изготвени са и: лого и слоган на бранда, радио спотове, телевизионен спот, анимиран банер, публикувани на български и чуждестранни туристически портали с препратка към обособена тематична страница за проекта на информационния сайт на община Благоевград. Приключена е рекламната кампания по национални радиостанции, направени са ПР публикации във водещи електронни платформи на румънски език, както и в печатни издания. Предстои поставяне на билбордове на важни точки от пътната мрежа на страната.

От община Благоевград очакват повишаване на привлекателността и конкурентоспособността на района, подобряване, обновяване и доразвиване на съществуващите туристически атракции и продукти на територията на общините Благоевград, Симитли и Кочериново чрез създаване на комплексен регионален туристически продукт, намаляване на териториалната концентрация на туризма и равномерно разпределение на ползите от него о повишаване на информираността на туристи и заинтересовани лица за туризма в региона в резултат на проведената маркетингова и рекламна кампания.

До момента община Благоевград е участвала на общо четири изложения през 2014 година (три национални едно международно). Предстои участието в още две международни изложения през октомври- ноември 2014 година в Солун и Лондон. На пресконференцията присъстваха Христина Шопова, директор на Дирекция „Хуманитарни дейност”и Костадин Георгиев, директор на Дирекция „Евроинтеграция и устойчиво развитие”.

Спешните екипи от Благоевград шокирани, че ги пращат в София

Заповед на здравния министър д-р Таня Андреева, с която се иска командироване в София на спешни екипи от областта заради кризата в сп...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Благоевград