Гърмен отново излиза на протест

1771
Гърмен отново излиза на протест
Снимка: БГНЕС

Жителите на община Гърмен излизат на протест днес, когато се навършва 1 година от възникналия конфликт между българи и роми в населеното място.

Кметът Минка Капитанова каза, че в деловодството на Общината е постъпило искане за провеждането на протест от страна на жителите на Гърмен. Тя добави, че за протеста са уведомени и органите на реда.

В Гърмен Патриотите обещаха пълна подкрепа за решаване на ромския проблем

Депутатите от Патриотичния фронт обещаха пълна покрепа за решаване на така наречения ромски проблем в Гърмен. Днес лидерът на партия &...

Иван Кременлиев, лидер на Сдружение „Бъдеще за Община Гърмен“ потвърди, че в 18.00 часа на площада пред общината, гърменци ще излязат на протест, чрез който за пореден път ще се обявят за събарянето на незаконните постройки в ромския квартал „Кремиковци“, информира "Фокус".

След масово меле между гърменци и роми, на 23 май 2015 гoдина започнаха масовите протести в Гърмен срещу незаконното строителство в гетото. ДНСК възобнови старата процедура още от предишното управление на Община Гърмен с повторното издаване на 124 заповеди за събаряне на незаконни къщи и колиби.

След намесата на правозащитни организации и Хелзинкския комитет бяха премахнати само 9 от 124-те незаконни постройки и събарянето на останалите бе спряно, тъй като се оказа, че Общината не може да подсигури макар и временно подслон на ромите, останали без домове.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com