Кметът на Благоевград лично стартира инициатива за предложения какво да направи Общината

849
Кметът на Благоевград лично стартира инициатива за предложения какво да направи Общината
Снимка: Костадин Костов/Actualno.com

Кметът на Благоевград  д-р Атанас Камбитов организира среща с гражданите на града, за да разясни повече около своята инициатива "Ти предложи! Кмете, направи". Жителите на града се събраха в зала „22 Септември” в града, където срещата започна в 18:00часа.

Целта на инициативата е граждани, чрез домоуправителите на своите жилищни кооперации, или сами чрез електронна поща, да подават сигнали и/или предложения до общината.

 

 

"Всяко едно предложение ще бъде разгледано индивидуално. Приблизително 30 дни ще бъде времето, през което ние ще разгледаме дадено предложение. След което авторът на самото предложение ще получи индивидуален отговор. Ако предложението бъде прието, то в отговора ще има и ориентировъчен срок за неговата направа. Ако не е прието, също ще има мотиви", каза Камбитов.

Жителите на града зададоха своите въпроси, като тези, които доминираха, бяха за осветлението по-тъмните улици на града, липсата на видеонаблюдение и засиления трафик. Всеки един от присъстващите можеше директно да попълни анкетна карта със свое предложение и да я предаде на кмета.

Благоевградчани масово пишат на кмета във Facebook

След като преди дни започна инициативата на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов "Ти предложи. Кмете, направи", хиляди благоевградч...

Някои от присъстващите искаха да започнат разговор свързан с теми, извън кампанията: като проблеми със санирането в града, ВиК инсталацията и замърсяването на реката, но темите им не останаха коментирани. „Предпочитам да се фокусираме само върху теми, които касаят конкретната кампания - всичко останало съм го говорил, обяснил, а ако трябва - мога пак да го повторя”.

 

 

Срещата приключи след повече от час, а някои от гражданите дори лично се здрависаха с кмета и му благодариха за добрата инициатива.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com