Поредица от празненства в Благоевград за 1 юни

5305
Поредица от празненства в Благоевград за 1 юни
Снимка: iStock/Guliver

Международният ден на детето в България се празнува на първи юни. Традиционно децата получават много специално внимание от семейството си, включително подаръци, забавления и награди. В този дух община Благоевград подготвя поредица от инициатива за празника.

Програмата стартира от 10:00 часа на площада в областния град, където различни музикални формации ще изнесат концерти. Очаква се и провеждане на томбола под името "Зайо-байо", заради която ще бъде изградена шатра с много награди. Голямата цел на всички ще бъде чисто нов велосипед!

Традиционно в Благоевград Деня на детето се празнува с много светлини, музика и забавления за най-малките. Тази година общинската администрация няма да промени тази традиция и на площада се очакват десетки малки жители на града.

Днес в града, за по-големите бяха връчени друг тип отличия. Зам.-кметът по европейски проекти и програми на общината Зорница Кралева награди ученици, които са участвали в конкурс по превенция на наркоманиите.  Тя поздрави организаторите, участниците и победилите от името на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и от свое име. „Всяка година в конкурса взимат участие стотици ученици, което е атестация за успеваемостта на инициативата. Този факт е и доказателство за това, че в България, в Благоевград растат отговорни, мотивирани, интелигентни деца! Скъпи участници, пожелавам Ви да бъдете здрави и смело да изразявате гражданската си позиция по важни за обществото ни теми! Бъдете гордост за своите родители и учители. Бъдете пример за по-малките от Вас!Продължавайте да трупате знания, защото това е пътят към успеха! Подобни инициативи са своеобразна основа, върху която младите хора градят бъдещите успехи! На добър час!“, каза в приветственото си слово зам.-кметът.

Конкурсът е традиционен и се организира от Община Благоевград и Общински съвет по наркотични вещества- Благоевград. По време на конкурса бяха представени презентации,есета, рисунки, постери, стихотворения. Възпитаниците на училищата на територията на община Благоевград показах много талант, знания, хъс и любознателност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БЛАГОЕВГРАД:

Вандалска проява или опит за сплашване: Потрошиха кола с метален прът

Проучване за костенурки и змии заради АМ "Струма" в Кресненското дефиле: Никой не иска, АПИ дава повече пари

Собственик на магазин в Благоевград откри стара ръчна граната

Без аптека и лекар са жителите и гостите на Мелник

Благоевград отдели почти милион за приобщаване на ромите

Спешни медици протестират заради поредна проява на насилие към тях

Обвързаха кмет на голям град с Нотариуса: Кметът отговори подобаващо

4 години по-късно: Бившият кмет на Благоевград се завърна в ГЕРБ

Община Разлог и “МБАЛ- Разлог” набират средства за нов мамограф

Обраха офис на кабелна телевизия в Благоевград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com