Теодосий Спасов и КО "Орфей" събраха ценители в Благоевград

33725
Теодосий Спасов и КО "Орфей" събраха ценители в Благоевград

Почитатели на изящната музика аплодираха на крака виртуозния музикант, концертирал в най-големите зали по цял свят. "Благодарим ви за прекрасното изживявяне, което ни подарихте!", споделяха почитателите на Теодосий след концерта.

Кавалджията на света Теодосий Спасов и музикантите от КО "Орфей" с диригент Райчо Христов впечатлиха истински публиката в Благоевград. Ценители на изящната музика в зала "П. К. Яворов" на крака аплодираха световно известния музикант, който направи кавала един от най-популярните инструменти на всички континенти. Изпълнителят представи свои авторски пиеси и произведения от български композитори. Кавалът в съчетание с класическите инструменти на оркестрантите от КО "Орфей" звучеше впечатляващо. Теодосий демонстрира пред публиката уникалните си умения да накара своя любим инструмент да вълнува, да разказва, да шепне, да раздира сърцето, а после да погали душата. Публиката реагираше емоционално на всяко негово изпълнение, а в края се изправи на крака, дълго аплодира изпълнителите и два пъти ги върна на бис.

Теодосий Спасов гостува на Sofia Jazz Peak

Уникалният етно-джаз музикант Теодосий Спасов ще бъде българската звезда в мащабния концерт от феста Sofia Jazz Peak, организиран от аг...

Теодосий Спасов не е гостувал в Благоевград от години и тази първа среща от толкова време насам ще се помни, коментираха след концерта зрителите.

Това бе третият от поредицата концерти на Теодосий Спасов и музикантите от КО  "Орфей" с диригент Райчо Христов. Преди това те зарадваха публиката в Перник и Кюстендил. Междувременно Теодосий Спасов взе участие във фестивала на българската култура в Лондон. На 7 ноември предстои концерт в Дупница.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com