Българско фентъзи, създадено от две 17-годишни момичета

46141
Българско фентъзи, създадено от две 17-годишни момичета
Снимка: Хермес

Единадесетокласничките Ванина Божилова и Евгения Танева по стъпките на Кристофър Паолини с българско фентъзи!

На 14 март излиза вълнуващият роман „Ръката на съдбата“!

Легенда за сътворението на света,  появяващи се тайнствени символи, мистично прераждане и заплаха от силите на Злото променят завинаги спокойния живот на седемнайсетгодишната Алекс.

Получила новите знания, тя трябва да избере дали да приеме необичайната си съдба и да реши какво участие да вземе в спасяването или в погубването на света.

Ванина Божилова е родена на 02.08.1996 г. в гр. Пловдив. Учи в единадесети клас на Образцова Математическа гимназия „Акад. К. Попов“ и иска да следва медицина. Членува в „Интеракт клуб“ -  Пловдив. Oбича да чете, рисува, да слуша музика и да свири на пиано. Ванина обожава да пътува и да опознава други народи и култури.

Евгения Танева е родена на 11.10.1996 г. в гр. Пловдив. Учи в единадесети клас на Образцова Математическа гимназия „Акад. К. Попов”, но мечтае да се занимава с изкуство. Играе в училищния отбор по баскетбол. В свободното си време ходи на курсове по математика, мениджмънт и изучава китайски. Истинската й страст обаче е театърът.

Ванина и Евгения са съученички и приятелки. Сплотява ги любовта към фентъзито и писането. Вдъхновение за „Ръката на съдбата“ черпят от филма „Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп“. В момента работят по втората книга от дилогията „Господарката на Седемте камъка“ – „Краят е вечен“.



***

Списък с желания от Джейн Костело

Ема Райс живее под наем в Ливърпул и работи като сценарист на анимационни филмчета. Тя харесва работата си въпреки налудничавите идеи н...

Според древна легенда светът е творение на двама братя - Мороз и Луминус, в прослава на сестра им.

Омраза завладявала душите им и сковавала в лед сърцата им. Единствено по-малката им сестра Джорджиана била способна да укроти гнева им. Тя обаче не могла да понесе противоборството на братята и се отпуснала в прегръдките на смъртта. Тогава настъпил Мрак.

Седем дни и нощи преминали в безмилостна битка, докато накрая любовта победила омразата. Мороз и Луминус разделили скъпоценната гривна на Джорджиана на седем камъка. Всеки от тях имал силата да удържи злото, а всички заедно – да го унищожат завинаги. Скрили ги далеч от човешкия поглед. Свитъка със Забраненото заклинание - ключът на Злото към света - положили в гробницата на сестра си.

На пръв поглед седемнадесетгодишната Алекс е едно съвсем обикновено момиче, което няма търпение да настъпи краят на учебния ден. Животът й се преобръща безвъзвратно, когато научава за съществуването на тайната организация Ордена на Светлината. Членовете й вярват, че именно Алекс е преродената Джорджиана, призвана да спаси света. Единствено тя може да открие и обедини седемте камъка, за да се възцарят завинаги добрината и равенството сред хората.

Алекс е изправена пред сложна дилема: дали да забрави всичко научено и да продължи живота си постарому? Или да приеме необикновената си дарба като благословия? Ще успее ли момичето въпреки силите на Злото да спаси света? Или ще спомогне за унищожаването му?


Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com