X
 
 

Георги Бранев и КИБЕА представят двойна премиера: изложба и сборник с разкази

14959 0
photo of Георги Бранев и КИБЕА представят двойна премиера: изложба и сборник с разкази
Снимка: Георги Бранев
Георги Бранев и КИБЕА представят двойна премиера: изложба и сборник с разкази. От облак на облак… до солдатите на Дунавския полк

Георги Бранев – автор на книгата „От облак на облак. Четива за между две гари“ и на изложбата „Портрети на войници от Дунавския полк“, кани приятели и почитатели на тяхната премиера. Другият домакин на събитието е ИК КИБЕА, с чиято помощ сборникът с разкази видя бял свят.

Книга за духа - Мнения на някои от най-прочутите учители от целия свят

„За онези, които вървят по духовен път, редакторите Бенджамин Шийлд и Ричард Карлсън са събрали великолепно ветрило от мнения на ...

Откриването на изложбата и представянето на книгата ще се състоят на 29 октомври от 18 ч. в Общинска галерия „Сердика“ (Женски пазар, ул. „Цар Самуил“ 90/Б, ет. 2).

Мъжкото и женското начало са постигнали странно, но ясно споразумение кой за кои импулси от творческото вдъхновение на художника отговаря. От стените бодро се усмихват солдатите от Дунавския полк – платното е територия на мъжката енергия. Женската енергия пък е повелителка на Браневото перо: разказите му са населени с персонажи от „по-умния“ (цитат) пол.

Каква е причината за разделението на труда, както и други любопитни подробности от творческото битие на рисуващия писател или пишещия художник – в импресията му по-долу.

Идиотите са непобедими... и винаги успяват да ни съсипят деня

„Прочитайки заглавието на книгата „Идиотите са непобедими“, хората кимат снизходително в знак на съгласие: „Пра...

От облак на облак. Четива за между две гари

Сборник с разкази, непретенциозно написани за разтуха според самия автор. Стилово представляват умилително-сантиментална препратка към литературния сказ от времето на социализъма. Ако автоматично прозрете езиковия субект отвъд последната дума, ще оцените и хумора на запаления по тънката част, както също се казваше тогава, лиричен герой. Той се вози на таратайка, а денят му е населен я с дръгливи героини; я с другарки и хубавелки, които си ги бива за потребление всякакво, даже на дневно осветление; я с грешки на природата. Впрочем, по собствените му признания заради тази си „любов – висока или съвсем ниска“ към жената той я изобразява (жената) изключително словесно, а с четка посяга само на мъжкия пол.

И доколкото г-н Бранев определя разказите си като „четива за между две гари“, сигурно за тях ще има доста пътници.

Какво значи "здраве"?

Предговор   Един отчаян млад човек отишъл при велик мъдрец за съвет. – Чувствам се нещастен – казал той. – Не...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители