“Игрите на глада” вдъхновяват Бал с костюми на Панаира на книгата

47861
“Игрите на глада” вдъхновяват Бал с костюми на Панаира на книгата

Издателство “Екслибрис” и сайтът “Аз чета” организират “Бал на трибутите”, който ще се състои в рамките на 41-я Панаир на книгата. Събитието е на 14 декември от 17:00 ч. в Националния дворец на културата, ще има конкурсен характер и са поканени всички фенове на трилогията “Игрите на глада”.

От участниците в Бала ще се очаква да разгърнат своето въображение и покажат своята собствена интерпретация на модата на Капитола и окръзите на Панем. Специално 5-членно жури ще оценява костюмите и за най-добрите ще има специални награди.

Москва е почетен гост на Софийския международен панаир на книгата

Софийският международен панаир на книгата ще се проведе от 10-ти до 15-ти декември в Националния дворец на културата. Тазгодишното изд...

“Това ще бъде изящно предизвикателство, вдъхновено от модата на Капитола и костюмите в трилогията на Сюзан Колинс “Игрите на глада”, където специално внимание е обърнато на визията на всеки един от героите и е вплетена силна символика”, споделят организаторите на събитието.

Модата в света на "Игрите на глада" е едновременно оръжие и послание, което дава възможност и на най-смелото въображение да се развихри. От облеклото на миньорите в окръг 12 до екстравагантните тоалети на жителите на Капитола всяка дреха, татуировка и цвят имат своето значение. Затова и един от най-любимите герои на читателите е стилистът Цина, който първи превръща Катнис в сойката-присмехулка, символ на назряващата революция.

„Ако искаш да се чувстваш като Катнис, Пийта или Гейл, ако силата ти е в дизайна на костюми като Цина, ако имаш величествената осанка на президентите Сноу и Койн, подготви своя специален костюм в стил “Игрите на глада” и се включи в Бала на трибутите!“, се посочва още в официалната покана за събитието.

Партньор на събитието е онлайн магазинът за игри, забавления и свободно време Ozone.bg. Медийни партньори са студентското радио “Реакция”, сайтовете “Операция кино” (operationkino.net), “Детски книги” (detskiknigi.com) и “Под моста” (podmosta.bg).

Панаирът на книгата отваря врати на 10 декември

Софийският международен панаир на книгата ще бъде официално открит на 10 декември, 11:00 часа от столичния кмет г-жа Йорданка Фандъкова...

За “Игрите на глада”

"Игрите на глада" е пленителна анти-утопична поредица за всички възрасти, която завладя сърцата на публиката, налагайки смели, интелигентни и пълнокръвни герои като ролеви модели. По книгите има създадени до момента две филмови адаптации, втората от които “Възпламеняване” може да се гледа в момента по кината.

Повече за събитието може да се научи на страницата на трилогията „Игрите на глада“ във Facebook (https://www.facebook.com/igritenagladabg) и на специално създаденото Facebook-събитие за Бала (https://www.facebook.com/events/393527804083126/)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com